Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

El 23-F avui

Aquest dilluns fa 28 d’anys del 23-F, un dels darrers intents de la dreta espanyola per acabar amb la democràcia a l’Estat espanyol. Tothom, qui més qui menys, recorda què […]

Redacció
Redacció 23/02/2009

Aquest dilluns fa 28 d’anys del 23-F, un dels darrers intents de la dreta espanyola per acabar amb la democràcia a l’Estat espanyol. Tothom, qui més qui menys, recorda què feia aquell 23 de febrer de 1981, on era i quines sensacions van embargar-lo arran del ‘todo el mundo al suelo’ de Tejero i la seva colla de trinxeraires.

Aquella nefasta vesprada també ha estat recordada com ‘la nit dels transistors’, perquè tothom estava pendent de l’evolució del cop a través de la ràdio. En un intent de retratar com han canviat els temps, des la xarxa s’han proposat emular tot el que va passar aquella nit retransmetent-ho a temps real en un Twitter.

Al web ‘23-F.com‘ i utilitzant un twitter -tecnologia que permet anar penjant petits comentaris que són publicats immediatament a la xarxa- els autors de la iniciativa volen retratar com hagués estat el seguiment del cop si s’hagués disposat d’una tecnologia tant immediata com aquesta. D’aquesta manera volen acostar-se a com seria un cop de l’estil en l’era de la sobreinformació i les noves tecnologies.

Durant tot aquest dilluns aniran retransmetent en directe, minut a minut, els fets del cop tal com van anar succeint. Esperem que, a l’hora d’explicar el paper del rei per tal d’aturar el cop, siguin molt més fidels a la veritat que en el publireportatge monàrquic ‘23-F: el dia más difícil del rey‘ que va emetre’s aquests dies, una veritable fel·lació reial pagada per tots els catalans gràcies a la col·laboració de TV3, sempre tan ‘nostra’.