Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

El 080 Barcelona Fashion tanca la tercera edició amb un 22% més de participació de públic

La tercera edició del 080 Barcelona Fashion, que s’ha tancat aquest dimecres al vespre, ha comptat amb una xifra d’assistència un 22% superior a l’anterior. Durant els tres dies de passarel·la, que s’ha celebrat del 16 al 18 de març a Fira Barcelona, un total de 28 dissenyadors independents catalans, establerts a Catalunya i internacionals han presentat les seves propostes per a la temporada tardor-hivern 2009/2010, que ha acollit més 6.000 assistents, entre mitjans de comunicació i professionals de diferents del món de la moda i el disseny.

Redacció
Redacció 19/03/2009

Pel que fa a la sala d’exposició, en aquests tres dies un total de 170 professionals del sector procedents de 64 centrals de compra i botigues catalanes, estatals i internacionals han visitat l’espai comercial del 080 Barcelona Fashion. A l’espera d’un balanç definitiu, tots els 23 dissenyadors catalans o establerts a Catalunya presents han mantingut contactes comercials que s’han concretat en vendes directes, en alguns casos, o en futures comandes, en altres.

Concretament, fins aquesta tarda s’han comptabilitat 42 contactes comercials, dels quals 13 han estat amb dissenyadors emergents del projecte Bressol mentre que els 29 restants s’han concretat en contactes amb els dissenyadors catalans presents a la sala d’exposició de forma individual. Aquests contactes comercials han fructificat en 20 comandes directes a 11 dels dissenyadors catalans per part de compradors catalans, estatals i internacionals.

Segons el Departament d’Innovació, Universitats i Empresa, el balanç comercial de la tercera edició del 080 Barcelona Fashion constata el compromís del govern català ‘per reforçar la comercialització de les diferents iniciatives de suport a la moda’ que es contemplen al Pla de Dinamització de la Moda Catalana 2007-2010.