Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

Eivissa tindrà un Pla Pilot de Normalització Lingüística

Tots els Grups Parlamentaris del Parlament de les Illes Balears han donat suport a la proposició no de llei presentada per Esperança Marí, diputada d’Eivissa pel Canvi (ERC), que ha defensat la iniciativa perquè es faci un pla pilot de normalització lingüística a l’illa d’Eivissa. La diputada alerta que l’ús de la llengua a les Illes és molt desigual i que Eivissa és ‘una àrea especialment delicada’ en aquest aspecte perquè a la situació ‘precària’ de la llengua s’hi ha afegit l’arribada ‘molt important’ de població immigrada.

Redacció
Redacció 13/02/2009

Per tal de poder pal·liar les deficiències en matèria de normalització lingüística, la diputada eivissenca proposarà al Parlament de les Illes Balears ‘la realització d’un pla pilot de normalització lingüística a l’illa d’Eivissa, al qual s’hi hauran de destinar els recursos necessaris, per part de la Direcció General de Política Lingüística, en coordinació amb tots els sectors implicats (institucions, sectors empresarials, sindicats, associacions, etc) a l’Illa’. Segons Marí, ‘el pla pilot ha de servir per reequilibrar la situació sociolingüística i per donar un impuls al procés de normalització del català a l’illa d’Eivissa’.

La diputada ha explicat que ‘la situació sociolingüística a les Illes Balears és extraordinàriament complexa, i hi tenim des de zones on la llengua es troba pràcticament en una situació de ple ús –hauríem de destacar Menorca i algunes àrees de Mallorca- fins a àrees on la llengua catalana s’hi troba en una situació molt precària’.