Dilluns, 26 de juliol de 2021 - Edició 1096
La República

Eivissa contra el sexe

L’Ajuntament d’Eivissa ha preparat una ordenança cívica per la qual sancionarà a qui ofereixi, demandi o realitzi actes sexuals pels carrers del municipi, que l’equip de govern pretén aprovar en […]

Redacció
Redacció 04/02/2009

L’Ajuntament d’Eivissa ha preparat una ordenança cívica per la qual sancionarà a qui ofereixi, demandi o realitzi actes sexuals pels carrers del municipi, que l’equip de govern pretén aprovar en el pròxim ple després de valorar les propostes del PP, partit a l’oposició. Segons l’ordenança respecte a la prostitució es prohibeix oferir, sol·licitar, negociar o acceptar, directa o indirectament, serveis sexuals en un espai públic. Així mateix, es prohibeix mantenir relacions sexuals en un espai públic, amb sancions que podran arribar als 700 euros.

Els agents de l’autoritat o els servei municipals comunicaran a les persones que portin a terme aquestes pràctiques que aquesta activitat està prohibida i que han de plegar si no volen veure’s la butxaca perjudicada. Només si la persona persisteix i no abandona el lloc, es procedirà a l’inici del corresponent procediment administratiu.

Les sancions a prostitutes i clients, no obstant això, són només un dels capítols de l’ordenança cívica presentada. L’ordenança té com objectiu ‘potenciar la ciutat com lloc de convivència’, segons Ferrer, qui ha qualificat tots els aspectes de l’ordenança com ‘de sentit comú’.