Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Educació proposa començar el curs el 7 de setembre

|

- Publicitat -

El conseller d’Educació, Ernest Maragall, ha afirmat que es tracta d’un calendari ‘més racional per treure la màxima qualitat de l’esforç lectiu d’alumnes i professors’ i s’ha compromès a oferir a les famílies ofertes de lleure per aquesta setmana de febrer. El calendari presentat avui pel conseller haurà de ser aprovat pel Consell Escolar. El calendari estarà tres anys en període de prova i després s’haurà de revisar. El nombre d’hores lectives a Catalunya està equiparat a l’àmbit europeu.

Segons la conselleria, aquesta setmana de febrer podrà ser la del 13 al 17, o la del 20 al 24, ja que tindrà caràcter opcional. Seran els corresponents ‘serveis territorials’ els qui es decantaran per una setmana o l’altra. El nou calendari manté la incorporació dels docents el dia 1 de setembre, fet que suposa que perdin una setmana sencera per planificar el curs però que els dóna una setmana més de vacances. També manté la fórmula de matí i tarda fins l’últim dia de curs desatenen la petició dels professors de convertir aquests darrers dies en jornada intensiva.

Publicitat

El conseller ha assegurat que d’aquesta manera s’equilibra i es ‘compensa’ l’activitat d’esforç lectiu directe amb els seus períodes d’interrupció i s’atén a ‘un clam de la societat’ que feia temps que així ho sol·licitava. Maragall ha explicat que per aquesta setmana de febrer Educació també destinarà recursos, tot i que és ‘massa aviat’ per donar les ‘xifres’ que seran invertides, per tal d’oferir activitats de lleure que ajudin a les famílies. El conseller ha avançat que és possible que molts centres estiguin tancats durant aquests dies.

La FAPAC considera positiva la proposta

La FAPAC considera positiva la proposta d’Educació però creu que hi ha d’haver canvis profunds per poder-la aplicar, en aquest sentit el president de la FAPAC, Walter Garcia, ha explicat que els alumnes arriben al final de les vacances ‘molt passats’ i que està bé avançar el començament de les classes. Respecte la setmana de vacances del mes de febrer, Garcia ha considerat que serà complicat conciliar aquesta setmana amb l’activitat laboral dels pares i ha avançat que caldrà un esforç per part de tots els agents implicats.Així ha explicat que no només caldrà que l’administració trobi la manera d’ocupar els nens durant aquesta setmana amb activitats de lleure tipus colònies, estades o casals sinó que caldrà que les empreses flexibilitzin els calendaris laborals i els pares es puguin agafar vacances durant aquesta setmana.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut