Dijous, 5 d'agost de 2021 - Edició 1106
La República

Educació obliga una escola de Girona a admetre una nena a qui no permetien anar a classe amb vel

El Departament d’Educació ha obligat a l’escola Annexa de Girona a admetre una nena de 6 anys que feia una setmana que no assistia a escola perquè el centre havia comunicat als pares que no podia usar el vel per anar a classe. El centre s’acollia al seu reglament intern que rebutja qualsevol diferència entre els alumnes per raons de sexe, religió o altres factors però el director dels serveis territorials d’Educació a Girona, Andreu Otero, ha afirmat que no hi ha cap raó que pugui justificar l’absentisme de la nena que haurà de tornar a l’escola demà mateix.

Redacció
Redacció 02/10/2007

El Departament ha rebut aquest dilluns al matí un escrit de la inspectora que ha seguit la situació generada al centre i a la tarda Educació ha fet arribar a l’escola una resolució que l’obliga a admetre la nena avui dimarts mateix. ‘A l’escrit no es parla del vel sinó que es diu que aquesta nena ha d’anar a escola i que no pot patir cap mena de discriminació’, ha manifestat el delegat d’Educació.

Otero ha dit també que les resolucions preses pel seu Departament estan per sobre dels reglaments interns i que, per això, l’escola les ha d’acatar. A més, Otero ha explicat que aquest vel no li cobria la cara ni li impedia un contacte visual i que només li cobria el cabell.

Malgrat la controvèrsia del cas, el titular d’Educació ha manifestat que aquesta és una ‘qüestió puntual’ que té solució i que la convivència general a tot Catalunya ‘és perfecta i sense situacions significatives’. ‘En aquest cas ha estat un malentès que quedarà solucionat demà mateix’, ha dit Otero que ha donat el tema per tancat.