Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

Economia defensa que van actuar correctament en la permuta de l’hotel del Palau

La querella criminal contra Fèlix Millet i jordi Montull de la fiscalia de delictes urbanístics, que com va informar en primícia directe!cat obligarà Antoni Castells a declarar per aclarir els detalls d’un conveni entre el conseller i Millet, no preocupa excessivament la conselleria. Fonts del Departament d’Economia i Finances han defensat la seva gestió en el conveni a que es va signar i que autoritzava la permuta de l’ús del sòl que havia de permetre la construcció de l’hotel del Palau de la Música. Les mateixes fonts asseguren que hi ha ‘tranquil·litat’ al Departament perquè es tracta d’una operació ‘netíssima’ en la qual ‘no hi ha res mal fet’, després que la fiscalia de delictes urbanístics de Barcelona hagi presentat una querella criminal per tràfic d’influències i apropiació indeguda contra Fèlix Millet i Jordi Montull per la construcció de l’hotel a través d’un conveni signat per Antoni Castells. La conselleria no descarta que Millet i Montull hagin fet un ‘ús inapropiat’ del conveni.

Redacció
Redacció 10/06/2010

Després que s’hagi conegut l’escrit del fiscal, el Departament d’Economia s’ha mostrat disposat a facilitar ‘tota la informació’ que calgui a la fiscalia, fins i tot si cal el mateix conseller Castells personalment, ja que ‘no hi ha res a amagar’. Fonts de la conselleria han explicat que van accedir a fer una permuta de l’ús del sòl perquè consideraven que col·laboraven amb una operació ‘d’interès per a la ciutat’, ja que semblava que aquell era un lloc apropiat per fer un hotel.

Però les mateixes fonts afegeixen que en tot moment es va voler ‘protegir al 100%’ els interessos de la Generalitat a l’hora de signar el conveni i que ‘no hi ha hagut perjudici patrimonial’ per al Govern. Segons Economia, el conveni establia que l’operació només es podia fer si hi havia un canvi en el pla de sanejament i fixava una compensació que Millet i Montull havien de pagar a la Generalitat en concepte del canvi d’ús del sòl, que passava a ser edificable.

Aquesta compensació està xifrada en 5,6 MEUR i la Generalitat encara no els ha cobrat. Per això, el Departament ha fet un requeriment a Olivia Hotels perquè paguin aquesta compensació pactada, tot i que s’ha aturat la construcció de l’hotel.

En l’escrit del fiscal s’afirma que el conveni es va signar sense tramitar ‘els informes jurídics preceptius’, un extrem que el Departament no ha aclarit.

Després de conèixer-se l’escrit de fiscalia, el Departament no es planteja que el conseller Castells comparegui a la comissió d’investigació sobre el cas Millet, tal com havia demanat l’oposició. Serà la Directora General de Patrimoni, Imma Turu, qui donarà les explicacions pertinents en la seva compareixença el proper dilluns.