Dilluns, 26 de juliol de 2021 - Edició 1096
La República

EA emprendrà accions legals contra el PP si aquest no rectifica la vinculació de la seva formació amb ETA

Eusko Alkartasuna va anunciar ahir que emprendrà mesures legals conta el PP per difamacions si aquest no rectifica les afirmacions en les quals vinculava a la formació que lidera Unai Ziarreta amb ETA. En aquest sentit, va recordar al partit popular que ‘cridar ‘Gora Euskadi Askatuta’ i voler crear un pol sobiranista és absolutament legal en una democràcia’.

Redacció
Redacció 24/11/2008

El secretari de comunicació de EA, Mikel Irujo, va comparèixer ahir en una roda de premsa a Sant Sebastià on va remarcar que el que preocupa a la seva formació ‘no és que diguin que l’esquerra abertzale podrà presentar-se o no sota les sigles de EA, sinó que diguin que això obeeix a una política lligada a ETA’.

En aquest sentit, va assegurar que el fet que la denominada esquerra abertzale estigui present a les eleccions ‘és un dret bàsic que tenen els ciutadans’, al mateix temps que va exigir al PP que ‘rectifiqui aquest còctel que sempre fan ells de barrejar independentisme amb violència, perquè nosaltres no tenim res a veure amb ETA, mai se’ns ocorrerà fer una estratègia comuna amb ells mentre no deixin les armes’. Irujo va denunciar que aquesta polèmica es va iniciar amb la portada d’un diari publicat a Madrid, en el qual ‘s’anunciaven coses, que després va ratificar el PP, amb escàs rigor periodístic’ ja que ‘cap membre de EA va ser entrevistat o consultat davant la publicació d’aquell esbojarrat titular’