Dimarts, 15 de juny de 2021 - Edició 1055
La República

Durant les pròximes hores surtirà cap a Myanmar un vaixell de la Creu Roja amb ajut humanitari català

La Generalitat s’ha sumat a la crida internacional per instar que la Junta Militar de Myanmar obri les fronteres i permeti l’actuació dels sectors humanitaris, facilitant l’accés a les víctimes i respectant les normes d’assistència. A més, des del Comitè Català d’Ajut Humanitari i d’Emergència es vol informar de la situació del país, on les edificacions han quedat greument malmeses i estan completament inundades, no es disposa ni d’aigua ni d’electricitat. En aquest context, el Govern s’ha sumat a la proposta de la Creu Roja d’enviar ajuts humanitaris a través d’un vaixell, que es preveu que sortí durant les pròximes hores del port de Barcelona.

Redacció
Redacció 08/05/2008

D’altra banda, la Generalitat ha remarcat que, tot i la prohibició de la Junta Militar de creuar les noticies del país, algunes organitzacions no governamentals ja treballen a les zones afectades. Concretament ha ressaltat l’actuació de Metges Sense Fronteres , Ajuda en Acció, Acció contra la Fam, Càritas, la Creu Roja de Myanmar, els Metges del Món de França, Save the Children i diferents organitzacions multilaterals com són l’Organització Internacional de Migracions, Unicef, l’Organització Mundial de la Salut o el Programa Mundial d’Aliments.

Tot i l’elevat nombre d’organitzacions que a hores d’ara actuen en la zona afectada, la Generalitat ha remarcat la poca capacitat de la qual disposen. Són organitzacions que treballen en aquest país amb projectes molt petits i sense les persones necessàries per donar resposta a una situació de crisis humanitària.

Finalment, el director general de Cooperació al Desenvolupament de la Generalitat, David Minoves, ha firmat acords amb organitzacions no governamentals per poder cooperar en diferents àmbits de caire humanitari.