Divendres, 24 de març de 2023 - Edició 1702
La República

Duran veu “una altra presa de pèl” de Zapatero els 5.000 milions promesos a les Rodalies de Madrid

El candidat de CiU per Barcelona a les eleccions generals, Josep Antoni Duran i Lleida, ha criticat aquest dijous la promesa feta pel president del govern espanyol i candidat del PSOE, José Luis Rodríguez Zapatero, d’un pla per Rodalies a Madrid que inclourà 150 nous quilòmetres de vies i una inversió de 5.000 milions d’euros. Per Duran, es tracta ‘d’una altra presa de pèl, un altre greuge comparatiu important’ i ‘una demostració que si guanya Zapatero no guanya Catalunya, en Rodalies, guanya Madrid’. A més, Duran ha recordat que per les Rodalies a Catalunya ‘només’ hi ha compromesos 1.850 milions i 15 nous quilòmetres, i ha recordat els problemes que aquest dijous al matí han patit algunes línies.

Redacció 01/02/2008

El candidat de la federació nacionalista creu que aquesta proposta ‘ja està dins dels despropòsits de la campanya electoral i de l’actitud de Zapatero respecte a Catalunya’. A més, sobre la possibilitat anunciada per Carme Chacón que el PSOE presenti un altre pla per a les Rodalies a Catalunya, duran ha dit que ‘no m’estranyaria que un dia vingués i prometés molt més, però a l’hora de complir, Zapatero no complirà’.

Duran creu que ‘el fort del president del govern espanyol no és governar, el fort és prometre i no complir’. Així, s’ha mostrat ‘convençut’ que ‘prometrà’, perquè ‘hi té una facilitat tremenda’.

Pizarro i les balances fiscals

Sobre el fet que el número dos per Madrid del PP, Manuel Pizarro, hagi afirmat a Barcelona que és partidari de publicar totes les balances fiscals, Duran, que ho ha posat com a condició per pactar, ha assegurat que ‘qui ho ha de dir és el senyor Rajoy, i dir-ho a Madrid, no només aquí, en un acte ben solemne, i després el que han de fer és publicar-ho’. Fer-ho, ha dit, ‘tant ell com el senyor Zapatero’.

Duran ha recordat a Pizarro que ‘tant el PP com el PSOE s’hi han compromès i no ho han publicat’. Per això, ‘l’única manera de fer-ho complir no és amb anuncis del senyor Pizarro, en la seva primera visita’ a Catalunya ‘per fer-se el simpàtic’, sinó ‘a partir d’una força política catalana que es posi com a compromís’ que no hi hagi cap conversa per pactar si no es publiquen les balances fiscals.