Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

Duran veu un error parlar de Països Catalans i acusa ERC i SI de donar vots a Camps

El portaveu de CiU al Congrés i president d’UDC, Josep Antoni Duran i Lleida, ha reconegut que Catalunya ha comès ‘errors polítics’ respecte a València, i ha citat la mateixa utilització del terme ‘Països Catalans’ substituint la voluntat del poble valencià. En la seva carta-web setmanal, Duran ha opinat que s’equivoquen també partits com ERC i SI que s’implanten com a força política al País Valencià per discutir-se ‘només uns milers de vots i restar-los a les posicions catalanistes de partits valencians’, com el Bloc Nacionalista Valencià. Tot això, ha dit, són vots per al president Camps i per al PP en general, com ho és el ‘numeret‘ que ERC va muntar al Congrés mostrant cartells de rebuig al tancament de TV3.

Redacció
Redacció 25/02/2011

En la seva carta-web, Duran ha afegit que en qualsevol cas, ‘ni tots aquests errors en el seu conjunt ni cap d’ells per separat justifiquen la política lingüística del PP’, de Camps i de part del Partit Socialista Valencià.

Ha desitjat que la ‘racionalitat s’imposi’ i que TV3 es pugui veure al País Valencià, perquè, segons ha argumentat, València i Catalunya ‘necessiten anar de bracet’ per assegurar el futur de l’eix mediterrani. ‘Seria una llàstima que s’aixequessin fronteres en allò que més ens uneix, que són la cultura i la llengua’, ha opinat.