Dissabte, 25 de març de 2023 - Edició 1703
La República

Duran troba una “immoralitat” que Zapatero “prometi” tornar 400 euros de l’IRPF però no ho faci ara mateix

DEl candidat de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, ha dit que és una ‘vergonya’ i una ‘immoralitat’ que el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, prometi retornar 400 euros de l’IRPF a cada contribuent si guanya les pròximes eleccions però, en canvi, no ho faci ‘immediatament’, quan té aquesta capacitat. ‘Si vol baixar els impostos i és que qui governa ara, que no digui que ho farà si guanya, que els baixi ara, com més aviat millor’, ha apuntat Duran. Ha afegit la rebaixa de la pressió impositiva ja és necessària perquè ‘hi ha gent que té dificultats per arribar a final de mes, que ha perdut capacitat adquisitiva ja que el salari ha crescut menys que el cost de la vida i, per tant, té menys diners a la butxaca que abans’. En aquest sentit, el líder democristià ha demanat a Zapatero que ‘no jugui amb la gent’.

Redacció 28/01/2008

Duran ha demanat a Zapatero que abaixi un 9% l’IVA que s’aplica a la factura de gas i electricitat i un 5% les retencions de l’IRPF als salaris i les pensions. ‘Això que diu que vol fer i que només farà si guanya les eleccions és una immoralitat davant la gent que necessita tenir més diners’ i ‘de cara a l’economia que no vol que es redueixi el consum perquè la desacceleració sigui menys profunda’, ha afirmat. Li ha exigit que actuï i ‘no enganyi la gent’.

Pactes

Pel que fa les especulacions que estan fent altres partits sobre els possibles pactes futurs de la federació nacionalista, Duran ha remarcat que ‘el xec que doni el ciutadà amb el seu vot a CiU no serà ni per al PP ni per al PSOE, sinó per a Catalunya, per defensar un programa i uns compromisos amb Catalunya. I s’ha acabat el bròquil’. Ha afegit que ‘els que no ho hagin sabut fer aquests anys no tenen ara dret a demanar una altra oportunitat, ja que l’han perdut, no l’han sabut administrar. I no ha estat bo per a Catalunya que no ho hagin sabut fer’.

Duran i Lleida també ha qualificat de ‘ximpleria’ el fet que la candidata del PPC, Dolors Nadal, li hagi recomanat que es passi a la llista socialista de Carme Chacón. Ha dit que aquest tipus de declaracions són una falta de respecte a la intel·ligència de la gent. Ha apuntat que ‘queda molt bé si no té res mes a dir, que és el que li passa, però no serveix per fer una campanya que fomenti la participació i que redueixi l’apatia dels ciutadans cap els polítics’.

Duran, a més, ha assegurat que ‘Carme Chacón i Dolors Nadal es posen d’acord quan convé contra Catalunya’. Ha afirmat que ‘han votat el mateix contra la transferència de l’aeroport de Reus o contra el model de gestió amb presència catalana majoritària de l’aeroport de Barcelona’. També ‘contra una cosa tan simple com que les plaques de matrícula portin el Cat’, que ‘es publiquin les balances fiscals’ i que ‘l’administració de justícia pugui tenir funcionaris propis a Catalunya’. El candidat de CiU, però, ha alertat que la gent no l’ha de prendre per ‘tonta’ perquè ‘al final ens castigarà a tots plegats’.

Josep Antoni Duran i Lleida ha fet aquestes declaracions durant el transcurs de la Gran Festa de la calçotada de Valls, la qual ha visitat acompanyat del cap de llista de CiU al Congrés per la circumscripció de Tarragona, Jordi Jané, i l’alcaldessa de Valls, Dolors Batalla, entre d’altres membres locals de la seva formació.