Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

Duran s’escapoleix de votar el 10-A al·legant que serà a Berlín per motius de feina

El secretari general de CiU i president d’UDC, Josep Antoni Duran i Lleida, ha explicat aquest dilluns que no votarà en la consulta independentista del 10 d’abril a Barcelona perquè serà a Berlín per motius de feina. ‘I no m’he inventat jo les dates’, ha ironitzat. Tot i això, Duran -com tots els barcelonins- té l’opció d’emetre el seu vot de forma anticipada des del 12 de desembre en qualsevol dels punts de vot anticipat que Barcelona Decideix ha ubicat en diferents llocs de la ciutat. Duran ha recordat la postura de CiU en aquest tema, donant llibertat individual a cadascú perquè faci el que cregui però sense instar a participar en les consultes des de cap institució. ‘Aquesta no és una iniciativa política’, ha dit.

Redacció
Redacció 21/02/2011

‘Com que no hi seré no cal que em plantegi què faré’, ha dit Duran en preguntar-li si participaria en la consulta del 10 d’abril, descartant així el vot anticipat. El líder d’UDC ha explicat que serà a Berlín, participant en el Fòrum hispano-alemany -presidit pel rei espanyol i pel president alemany- i en unes jornades de la CDU. ‘No m’he inventat jo les dates’, ha subratllat per deixar clar que no estava buscant una excusa.

Duran ha recordat la postura de CiU en aquesta qüestió: donar llibertat a cadascú perquè faci el que cregui però sense instar a participar des de cap institució. ‘Aquesta no és una iniciativa política i els polítics ens hem de manifestar en les institucions’, ha subratllat.

Sobre la possibilitat que el president de la Generalitat, Artur Mas, sí que participi, ha indicat que Mas ‘ha de fer el cregui convenient’. ‘El que faci, ben fet estarà’, ha afegit.