Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

Duran repta PP i PSOE a acabar amb el cafè per a tothom però sense tocar Catalunya

El portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida ha instat aquest diumenge PP i PSOE a acabar amb el cafè per a tothom, però sense tocar les competències de Catalunya. ‘A Catalunya que no li toquin ni un pèl en aquest sentit, que no ens toquin les competències’, ha advertit en declaracions als periodistes abans de participar en la festa dels Tres Tombs de Sant Andreu. És més, ha afegit que PP i PSOE tenen l’obligació de donar més competències a Catalunya, tal com preveu l’Estatut. Duran ha recordat que la Constitució preveu dos tipus de comunitats amb diferent nivell d’autogovern, però va ser el PSOE qui va decidir que totes les comunitats tinguessin les mateixes competències.

Redacció
Redacció 16/01/2011

‘Coratge’ per acabar amb el cafè per a tothom

Pel que fa a l’actual composició de l’Estat amb disset autonomies, Duran sí que ha desitjat que populars i socialistes tinguessin el ‘coratge’ d’acabar amb el cafè per a tothom, tenint en compte que la Constitució preveu dos tipus de comunitats, unes amb més autogovern i unes altres amb menys. Duran ha recordat que va ser el PSOE qui va trencar amb aquesta previsió amb Andalusia, el que va permetre que finalment totes les comunitats poguessin a l’inici les mateixes competències.

L’autonomia  de Catalunya al marge de la Constitució

El portaveu de CiU al Congrés ha remarcat que Catalunya ‘no té autonomia perquè ho digui el títol 8 de la Constitució’, sinó que existeix aquest títol constitucional precisament perquè ‘abans existia Catalunya’. En canvi, hi ha altres comunitats que si existeixen com a tals és pel títol vuitè i perquè Catalunya va demanar autonomia. ‘Tant de bo que PP i PSOE tinguessin el coratge de tornar als orígens del debat autonòmic, que era donar un grau d’autonomia a aquelles comunitats que la desitjaven i se sentien amb capacitat d’exercir-la’, ha conclòs.