Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

Duran recorda a Puigcercós que és el cervell del tripartit

El secretari general de CiU i portaveu al Congrés espanyol, Josep Antoni Duran i Lleida, ha considerat aquest dilluns que el president d’ERC, Joan Puigcercós, ha demanat una reunió amb el president de CiU, Artur Mas, només perquè hi ha eleccions. En declaracions a TV3, Duran ha recordat que Puigcercós és el cervell del tripartit i ha opinat que les seves declaracions són només ‘paraules de vigílies electorals’. ‘Ara venen moments d’eleccions, moments d’equidistància, veuen que perden molts electors en funció que ells són els que mantenen Montilla, en funció que Puigcercós ha estat sempre l’autèntic cervell del tripartit, i ara ha de fer veure que pot tornar a pactar amb CiU’, ha diagnosticat.

Redacció
Redacció 07/06/2010

Duran s’ha referit a les declaracions de Puigcercós de dissabte, en què demanava una reunió formal amb Artur Mas per parlar sobre els reptes de futur de Catalunya, com la resposta política que s’haurà de donar a la possible sentència del Tribunal Constitucional (TC) sobre l’Estatut, argumentant a més que les dues formacions ‘s’han d’entendre’.

En aquest sentit, el primer en donar resposta a Puigcercós ha estat Duran, que ha recordat que fa un parell de mesos, el republicà es presentava en una entrevista com el ‘màxim valedor’ del tripartit i ‘arribava a dir que havia fet més Montilla en dos anys que Pujol en vuit o nou’.

És per això que Duran ha considerat que les declaracions de Puigcercós de dissabte són només ‘paraules de vigílies electorals’. ‘Ara venen moments d’eleccions, moments d’equidistància’, ha apuntat. Al seu parer, els republicans ‘veuen que perden molts electors’ perquè són ells els que ‘mantenen Montilla’, i perquè és precisament Joan Puigcercós qui ‘ha estat l’autèntic cervell del tripartit’. Això provoca que ara ERC hagi ‘de fer veure que pot tornar a pactar amb CiU’.