Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

Duran no està d’acord amb Mas en convocar un referèndum si el TC tomba l’Estatut

El líder d’Unió Democràtica de Catalunya i secretari general de la Federació de Convergència i Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, rebutja la convocatòria d’un referèndum a Catalunya en el cas que el Tribunal Constitucional espanyol (TC) tombi l’Estatut, a diferència del que propugna Artur Mas. Duran no veu quina seria l’alternativa de convocar un referèndum i es pregunta què passaria si els catalans rebutgen l’Estatut actual, ‘Ens quedaríem amb l’Estatut d’abans?’, ha qüestionat. Duran ha defensat una reforma del mercat que flexibilitzi les relacions laborals i ha assegurat que les mesures massa protectores no ajudaran les empreses a sortir de la crisi.

Redacció
Redacció 13/02/2009

En declaracions al programa ‘El matí’ de Catalunya Ràdio, el líder d’Unió qualifica d’’error’ que Zapatero s’oposi a una reforma laboral, i ha afegeix que ‘al president del Govern només el preocupa que els aturats puguin cobrar, faltaria més, però el que l’hauria de preocupar, i a mi és el que em preocupa és que n’hi hagi els menys possibles’.

Pel que fa al finançament, Duran ha explicat que subscriu el document elaborat pel Conseller d’Economia, Antoni Castells i que ha estat enviat a Madrid després de ser rebutjada la proposta del Ministre Solbes. Segons Duran ‘el govern de l’Estat no compleix i el govern de Catalunya no és capaç de fer-lo complir i això és responsabilitat també d’ERC i d’ICV’. Duran creu que CiU guanyarà les pròximes eleccions al Parlament però ha dit que ‘no cal guanyar sinó evitar que el tripartit sumi, perquè si suma, el reeditaran’, ha dit.