Dimecres, 22 de setembre de 2021 - Edició 1154
La República

Duran menysprea Carme Forcadell

Josep Antoni Duran i Lleida ha aplaudit en la seva carta setmanal l’elecció de Jordi Sànchez com a president de l’ANC, però ha volgut anar més lluny: “De ser dirigida per una activista, l'ANC passarà a ser dirigida per una persona amb formació i sentit profund de la política”. Duran titlla així de no tenir estudis a la llicenciada en filosofia i ciències de la comunicació Carme Forcadell. 

Redacció
Redacció 22/05/2015

Defensa aferrissada únicament dels seus militants 

La sortida de to del president d’UDC ha vingut acompanyada d’una defensa aferrissada dels seus militants davant les suposades ingerències de la resta de defensors del procés. Amb una visió molt individualista, allunyada de l’interès d’aconseguir una unitat en les forces catalanistes, ha explicat que el 2 de juny decidiran el full de ruta d’Unió que se sotmetrà a referèndum el dia 14. En aquest context, ha dit: “Prepareu-vos a rebre una pressió com mai heu tingut des de fora del partit. Però no atengueu influències, i encara menys intimidacions forànies”.

No és capaç d'aportaar més idees que un diàleg frustrat

D’altra banda, Duran ha tornat a apostar pel diàleg entre Catalunya i Espanya, així que ha elogiat la moció aprovada pel parlament de Dinamarca, ja que segons ell, “ara no cal anar més enllà, no toca: ja tocarà!”. Així, no ha estat capaç d’aportar més idees que un diàleg frustrat una infinitat de vegades per Rajoy. El democristià manté el mateix discurs que fa dos anys, ja que és conscient que si Catalunya es limités a apel·lar al diàleg, mai arribaria la independència, un dels seus grans temors.

Duran deixa entreveure el full de ruta que UDC sotmetrà en referèndum

El fet que Duran destaqui no anar més enllà del diàleg aixeca suspicàcies. De fet, és una pista clara del seu posicionament respecte al full de ruta que han de presentar el d’aquí a 11 dies: ‘gastar’ una altra legislatura a l’espera del que estigui disposat a dialogar el govern espanyol. De pas, UDC s’estalviaria de nou pronunciar-se a favor o en contra de la independència. Serà decisió dels seus militants rebel·lar-se o no a aquesta falsa participació que pot imposar Duran.