Edició 1768

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de maig del 2023
Edició 1768

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de maig del 2023

Duran manté de nou un discurs mirant a Espanya

|

- Publicitat -

“Seria positiu que Espanya ens veiés governar des de Madrid”. Així s’encapçala l’entrevista que ha fet el setmanari El temps al líder d’Unió Democràtica de Catalunya (UDC). Duran i Lleida, entre altres coses, diu que a l’Estat espanyol hi manca un centre. Els dos grans partits, segons el cap d’Unió, demostren que no estan al centre quan amb els seus discursos s’hi volen apropar. Per tant, qui representa un centre moderat és la federació catalana. Aquesta seria “un centre polític a Espanya que ajudaria a temperar i a asserenar la política espanyola”.

Publicitat

Quan li pregunten sobre la participació de CiU en un govern espanyol el conservador català afirma: “Podria ser molt positiu per a Espanya i Catalunya, i Espanya podria percebre la bondat del catalanisme polític. No dic que aquesta sigui la solució, però s’ha d’intentar. S’ha de fer sense renunciar al que som, catalans, però també amb l’esforç d’entendre l’altre fet nacional, l’espanyol. Cal ser molt curós en això. I des de Catalunya en els darrers tres anys s’han comès molts excessos verbals i de reivindicació del que som, a força de negar el que els altres senten que són.”

Tampoc, Duran, descarta un pacte amb el PP. Segons ell, no s’ha de dir que no sinó “defensaré per actiu i no per passiu el nostre posicionament, que no es tracta de dir “aquest no”, sinó que es tracta de dir “per fer això””.

Duran també parla de l’Estatut i de les últimes declaracions d’en Maragall. Aquí en teniu el vincle per poder accedir a la totalitat de l’entrevista.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió