Dijous, 5 d'agost de 2021 - Edició 1106
La República

Duran matisa les declaracions de Pelegrí sobre la disposició d’Unió d’entrar al Govern d’Espanya

El president del Comitè de Govern d’Unió, Josep Antoni Duran, ha assegurat que veu ‘una mica injust’ que les declaracions d’Unió s’interpretin sempre per marcar distàncies respecte a CDC, però que no passi el mateix quan es pronuncia Convergència.

‘Sempre que es diu alguna cosa des d’UDC és interpretat com per marcar distàncies; en canvi, quan es diu alguna cosa o es fa alguna cosa per part de CDC mai es marquen distàncies respecte a UDC’ en referència a les darreres declaracions del dirigent socialcristià, Josep Maria Pelgrí, en què es mostrava disposat a que el seu partit entrés a formar part del govern d’Espanya.

Duran ha defensat el perfil ‘genuí’ del seu partit, però ha assegurat que seguiran amb els convergents. ‘Creiem que tenim molt en comú i que ha estat bo per a la societat catalana i espanyola’, ha argumentat, i ha qualificat el balanç de la federació com a ‘positiu’.

Redacció
Redacció 13/10/2008

A més, el president d’UDC s’ha referit als pressupostos generals de l’Estat (PGE), dels quals ha dit que en les últimes setmanes ‘han quedat superats i destrossats per la necessitat mateixa d’actuar contra la crisi’.

Ha advocat per superar el debat dels PGE, i ha reclamat un debat global sobre política econòmica. Segons ell, els Pressupostos han de ser un instrument d’execució comptable d’unes previsions de política econòmica que formin part d’un pla, que ara no existeix i que hauria de revisar el mercat laboral, l’energètic, la fiscalitat i les ajudes a les pimes, entre d’altres coses, per canviar el model de creixement dels últims anys.

‘Els Pressupostos, ni poden complir-se ni permeten lluitar contra la crisi’, ha indicat. Per aquesta raó, a més del pla, ha subratllat que ‘CiU votaria els PGE al Govern si els acompanyés d’un paquet de mesures de política econòmica i social’. Ha citat més tard el finançament com una altra condició per donar suport als comptes, i ha remarcat que el Govern ‘té clar’ que l’any que ve hi haurà un acord de finançament ‘amb efectes retroactius’.

Acusa al PP

Referint-se al pla del Govern per injectar recursos al sector financer, ha criticat la ‘demagògia’ del PP per dir que José Luis Rodríguez Zapatero és el president dels banquers.

Segons la seva opinió, aquesta afirmació ‘resta credibilitat al PP i mateix no li afegeix confiança a la política’. ‘No ho subscric, ho trobo fora de lloc’, ha afegit.

Oriol Pujol no és partidari d’entrar a governar Espanya

‘El PSOE ara mateix es passa pel clatell els compromisos que té amb Catalunya. No podeu demanar-li a 10 diputats de CiU que facin més del què fan els 25 del PSC’.

Amb aquestes paraules, el portaveu de CiU al Parlament Oriol Pujol ha tornat a negar en declaracions a COMRàdio la possibilitat que la federació nacionalista entri a formar govern amb el PSOE a Madrid, tal com ha assenyalat el secretari d’Organització del PSC, José Zaragoza durant el cap de setmana.