Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1094
La República

Duran indigna els Convergais

Convergais, la sectorial d’homosexuals de CDC, ha mostrat la seva indignació per les declaracions del líder d’UDC, Josep Antoni Duran i Lleida, en què diu que no té sentit que una persona pugui passar de l’heterosexualitat a l’homosexualitat i no a l’inrevés. En un apunt en el seu blog, Duran s’ha mostrat ‘en contra de represaliar l’assistència mèdica a les persones que intenten modificar la seva homosexualitat o controlar-la’. ‘Des de Convergais, volem deixar clar que no ens identifiquem amb les declaracions de Duran’, han indicat en un apunt en el seu facebook.

Redacció
Redacció 25/06/2010

‘Des de Convergais de CDC ens mostrem indignats amb els comentaris del Sr. Duran i Lleida defensant la llibertat d’actuació dels metges d’una clínica de Barcelona que aplicaven teràpies reconductuals a gais i lesbianes’, ha subratllat el col·lectiu, que ha recordat que el mateix Duran diu que la homosexualitat va deixar de considerar-se una malaltia.

La sectorial de CDC ha remarcat que l’homosexualitat no es tria. ‘S’és i el que cal és treballar per crear les millors condicions socials perquè tots i totes els que s’enamoren de persones del mateix sexe ho puguin fer sense problemes psíquics ni físics’, argumenten. Que hi hagi clíniques que apliquen conductes per deixar de ser homosexual és acceptar, segons Convergais, que l’homosexualitat és un ‘estat canviant i malaltís’.