Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

Duran i Lleida liderarà el front català a les comissions Estat-Generalitat

El secretari general de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, ha estat nomenat aquest dimarts president de la part catalana de quatre comissions Estat- Generalitat. Ho ha fet públic el portaveu del Govern, Francesc Homs, en la roda de premsa posterior al Consell Executiu. Ell mateix ha destacat que amb aquest nomenament s’incorpora ‘una persona amb caràcter destacat pel seu coneixement de la realitat política espanyola que aportarà valor als processos de negociació’. Així mateix, ha informat que el líder democristià assistirà en la reunió de la setmana que ve, el punt central de la qual serà debatre fer un ‘repàs exhaustiu’ dels assumptes pendents que hi ha amb l’Estat espanyol i per la qual s’ha demanat a tots els consellers que estableixin les prioritats de cada departament relacionades amb Madrid.

Redacció
Redacció 11/01/2011

Duran Lleida serà el president de la part catalana de les comissions Bilateral Generalitat-Estat, la Mixta de Transferències Estat-Generalitat, la Bilateral d’Infraestructures i la Mixta d’Afers Econòmics i Fiscals Estat-Generalitat.

El democristià assistirà a la reunió de Govern de dimarts que ve, el punt central de la qual serà fer un ‘repàs exhaustiu’ i estudiar ‘com enfocar i prioritzar’ els assumptes pendents que hi ha amb l’estat espanyol. Homs ha dit que Duran i Lleida assistirà ‘assíduament’ en aquestes reunions, ‘cada cop que es requereixi segons el càrrec que té’.

El portaveu del Govern també ha fet públic que, amb vista al Consell Executiu de la setmana que ve, el president de la Generalitat, Artur Mas, ha demanat als consellers que estableixin les prioritats de cada departament dels assumptes que tenen a veure amb Madrid.

Departament de Presidència

En la roda de premsa d’aquest dimarts també s’han confirmat els delegats territorials del nou Govern del Departament de Presidència.: Salvador Jorba i Nadal, delegat territorial del Govern a Barcelona; Eudald Casadesús i Barceló, delegat del Govern a Girona; Joaquim Nin i Boreda, delegat territorial del Govern a Tarragona; Xavier Pallarès i Povill, delegat territorial del Govern a les Terres de l’Ebre; Jordi Moltó i Biarnés, delegat territorial a la Catalunya Central; Ramon Farré i Roure, delegat territorial del Govern a Lleida; Albert Alins i Abad, delegat territorial del Govern a l’Alt Pirineu i Aran i Jordi Casas i Bedós, delegat territorial del Govern a Madrid.