Dijous, 24 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

Duran i Lleida: “la inflació i de l’atur posen en el seu lloc el triomfalisme de Zapatero i el catastrofisme de Rajoy”

El portaveu de CiU al Congrés dels Diputats i candidat de CiU a les eleccions espanyoles, Josep Antoni Duran i Lleida, ha afirmat que ‘les dades de la inflació i de l’ocupació del 2007 avalen l’anàlisi econòmic que ha formulat CiU al llarg de tota la legislatura i posa en el seu lloc tant el discurs triomfalista del president del govern, José Luis Rodríguez Zapatero, com el catastrofista del líder del PP, Mariano Rajoy’. El dirigent de CiU ha assegurat que ‘el govern que surti de les urnes el pròxim 9 de març haurà de ser conscient que entre les primeres mesures haurà d’adoptar reformes que parin l’augment excessiu de la inflació’.

Redacció
Redacció 04/01/2008

Duran i Lleida ha advertit que ‘Espanya pot acabar l’any 2008 amb un increment econòmic semblant a la mitjana de la UE però en canvi amb una inflació molt superior, el que limita greument la competitivitat de la nostra economia al no poder actuar amb una política monetària pròpia devaluant la moneda’.

També ha denunciat que ‘ni aquest govern de Zapatero ni el govern d’Aznar del 2000 al 2004 han pres mesura alguna per corregir la inflació malgrat les constants iniciatives legislatives de CiU’. En la seva opinió, ‘la inflació i també l’atur situen l’economia espanyola en els eixos de la campanya electoral’ i ‘tal com ha vingut denunciant CiU, les classes mitges van perdent capacitat adquisitiva per un increment desmesurat dels preus molt allunyat dels salaris’.

El portaveu de CiU creu que ‘Zapatero i Rajoy en lloc de barallar-se en qüestions d’estat com la política antiterrorista, haurien d’haver utilitzat les seves energies en posar-se d’acord i adoptar les mesures que des de fa vuit anys sol·licita CiU’.

Respecte a l’atur, Duran i Lleida ha opinat que ‘no cal ser alarmistes però tampoc cal tancar els ulls davant la corba ascendent de la desocupació que podria incrementar-se a mitjans d’aquest any’. A més, ‘la societat espanyola haurà d’assumir un reajustament econòmic amb una taxa de desocupació superior a l’actual i amb la presència de milions de treballadors estrangers sense formació per falta d’una política d’immigració seriosa i responsable, tant del PP com del PSOE’.

En la seva opinió, ‘ha estat vergonyós que al llarg d’aquestes dues últimes legislatures no s’hagi pogut arribar a un pacte d’estat en polítiques d’immigració i que Rajoy i Zapatero s’hagin passat els últims anys discutint simplement qui dels dos va regularitzar més immigrants estrangers’.