Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Duran i Lleida diu que no té l’obligació ni la necessitat d’informar de les seves reunions a Mas

|

- Publicitat -

Duran ha reconegut que encara no ha parlat amb Artur Mas i ho ha argumentat dient que ‘els caps de setmana procuro fer festa intensiva’. Duran ha afegit ‘que tot el que s’ha tractat en aquesta reunió s’ha fet públic’ i ha assegurat que ‘aquesta setmana segur que veig l’Artur i, si cal parlar més a fons, ho farem’. De tota manera Duran ha insisitit en què ‘no tinc l’obligació ni la necessitat d’informar de la reunió’ i ha recordat que a vegades també ell se n’assabenta pels mitjans de comunicació de les reunions. Segons Duran Unió és un partit sobirà i no han ‘de donar explicacions a ningú’.

Amb tot Duran ha dit que la federació té bona salut però ha recordat que ‘som dos partits, diferents, amb un programa comú, que tenim la voluntat de guanyar les eleccions i de fer Artur Mas president de la Generalitat’ i ha afegit que ‘l’Artur entén que hi hagi aquest tipus de trobades, no hi ha cap anormalitat’.

Publicitat

Respecte la sentència que ha d’emetre el TC sobre l’Estatut, Duran ha assegurat que ‘no hi ha una estratègia de CiU sobre què és el que cal fer l’endemà de la sentència del TC sinó que hi ha dues posicions, una de CDC i una d’UDC i la d’Unió no va a remolc del PSC’.

Duran ha explicat també que les reunions amb Joan Ridao d’ERC i Alícia Sánchez Camacho les han demanat ells; Sánchez Camacho després d’haver estat elegida presidenta i Ridao perquè també és al Congrés dels Diputats, i ha dit que ‘és veritat que em reuniré amb el PP i amb ERC, però no és perquè vulgui marcar perfil propi’. Sobre la cimera del G-20 el líder d’Unió ha dit que ‘a Espanya, espero que el president del Govern, més enllà de coordinar les polítiques, faci els deures de l’economia espanyola’. Duran ha afegit que ‘el govern de Catalunya té limitada la capacitat d’acció, però pot generar confiança’.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut