Divendres, 24 de març de 2023 - Edició 1702
La República

Duran i Lleida continua amb els retrets

La crisi entre Convergència i Unió és com una ferida que no acaba de cicatritzar mai. Ahir el Secretari General de CiU i líder d’UDC, Josep Antoni Duran i Lleida, va reiterar la demanda de major suport de CDC a la seva candidatura per a les properes eleccions generals. Duran i Lleida considera “desafortunat” que l’expresident de la Generalitat, Jordi Pujol (CDC), advertís sobre les conseqüències que Duran prengués decisions en matèria de pactes sense el consentiment de la federació.

Redacció 25/06/2007

Segons les afirmacions de Josep Antoni Duran i Lleida en una entrevista que publicada al diari AVUI, no prendrà “una decisió ni a Madrid ni al Parlament de Catalunya que comprometi a CiU, sense que sia prèviament avalada per la federació”, però tot i així considera “desafortunat” que l’expresident de la Generalitat Jordi Pujol especulés amb la possible ruptura de CiU si Duran pren unilateralment decisions no compartides per CDC en matèria d’acords polítics amb el PSOE o PP.

El Secretari General de CiU ha recriminat a la direcció de CDC que, davant les veus crítiques amb la candidatura, “el què em sap greu és que no hi hagi hagut una reacció més contundent per part dels líders de CDC”.

Davant d’això s’ha preguntat si Artur Mas ha tingut suficient suport al capdavant de CiU: “És imaginable que no tots han d’estar d’acord, dins d’Unió, però mai ha sortit una veu en contra de la seva candidatura”.

L’acord és a prop

Tot i això, el líder d’UDC ha reafirmat que “com a filosofia política d’UDC i Duran sempre hem cregut que si es donessin les circumstàncies podríem entrar en un govern de l’Estat” i ha subratllat: “No hem de tancar les portes a res i, per tant, entrar-hi si fora el cas”. Malgrat això, el líder democratacristià entén que “no és gens fàcil que es donin les condicions per a entrar al govern”, i ha negat “cap pacte amb Zapatero i menys a esquena de CDC”.