Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

Duran: ‘és un pas important però no definitiu’

El portaveu de CiU al Congrés dels Diputats, Josep Antoni Duran i Lleida, considera que l’alto el foc d’ETA anunciat aquest dilluns és ‘un pas important però no és el pas definitiu’ perquè, segons ha dit, ‘continuen posant i exigint condicions’. Duran s’ha mostrat prudent però al mateix temps ha dit que no s’ha de ser ‘insensible’. ‘És obvi que és un pas, el més important que dóna la banda, i per tant negar que hi ha uns fets nous seria negar l’evidència’, ha insistit Duran. El líder d’UDC ha afegit que ara caldrà veure l’evolució de les propostes que ha fet l’organització terrorista perquè, segons ha admès, ‘alguna cosa s’està movent’.

Redacció
Redacció 10/01/2011

‘És obvi que és un pas, el més important que dóna la banda, i per tant negar que hi ha uns fets nous seria negar l’evidència’, ha comentat Duran. No obstant, el portaveu de CiU al Congrés dels Diputats, s’ha mostrat prudent davant l’alto el foc anunciat i considera que ‘encara és insuficient el que ells proposen’ i cal assumir-ho, ha assenyalat, ‘amb molta prudència per veure’n l’evolució’, alhora que ha admès que ‘alguna cosa s’està movent’.

‘Espero i desitjo que quan parlen d’un alto el foc definitiu, s’acabi d’una vegada per totes l’extermini que estan fent a l’empresariat basc i així altres consideracions’, ha subratllat el líder d’UDC. Duran ha reiterat que cal veure quina és l’evolució de cara al futur de la proposta de l’organització terrorista i que aquesta, ha subratllat, ‘és un pas important, però no és el pas definitiu’ perquè, segons ha dit, ‘continuen posant i exigint condicions’.

‘ETA ha de saber que l’estat democràtic no li pot acceptar cap condició’, ha sentenciat Duran.