Dilluns, 27 de setembre de 2021 - Edició 1159
La República

Duran es comença a desentendre d’Unió

Sempre amb excuses d’agenda, el líder d’Unió Democràtica, Josep Antoni Duran i Lleida, no ha assistit a la Comissió Executiva Nacional de CiU d’avui. La setmana passada tampoc va anar al gabinet de crisi convocat per la direcció de la federació després de les acusacions creuades entre CDC i UDC. Tot això coincideix en el temps amb les notícies que van sortint al voltant de l’enregistrament de la plataforma “Construïm” com a partit polític.

Redacció
Redacció 16/03/2015

Duran i Lleida s’ha fet fort a Madrid. Des de la seva habitació al Palace, el líder d’UDC ha començat a desentendre’s dels afers que es produeixen a la capital catalana i ha bastit un front amb dirigents de confiança al grup de CiU al Congrés amb la seva mà dreta, Sánchez-Llibre. Mentrestant, a Barcelona, membres del govern d’UDC com ara Joana Ortega o Núria de Gispert es decanten pel front liderat per Artur Mas. Ramon Espadaler queda al mig, com a possible futur recanvi d’UDC.

L’esclat de la setmana passada entre alcaldes de CDC i Sánchez-Llibre, la no rectificació de Josep Rull en nom de CiU i de CDC, i el preacord pel full de ruta entre CDC, ERC, EUiA, MES, AMI, ANC i Òmnium, han anat tensant la corda fins al punt d’haver de reunir una espècie de gabinet de crisi aquest cap de setmana per mirar d’apaivagar el foc com a mínim després de les municipals. Duran ja es va contenir divendres en la seva homilia setmanal, en una mostra més de desenteniment que de contenció. El dirigent democristià segueix preparant el seu propi projecte a l’ombra, i es prepara per si el 14 de juny la militància de la formació dóna un tomb històric que l’aparta de la presidència.