Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

Duran ens vol amargar fins el dia que proclamem la independència

Badalona (ACN).- “Seria possible que la presidenta de l'ANC, Carme Forcadell, ens deixés tranquils als d'Unió? Decidirem el que creiem que haguem de decidir”. Així s'ha expressat a Twitter, el president del comitè de govern d'UDC, Josep Antoni Duran i Lleida, després que Forcadell s'hagi mostrat convençuda aquest dissabte a 'El Suplement' de Catalunya Ràdio que Unió s'acabarà decantant per la independència en el marc de la consulta interna del 14-J. Forcadell ha intervingut al costat de l'exmilitant del partit, alcalde de Vic i president de l'AMI, Josep Maria Vila d'Abadal, i de la presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, i han recordat que a vegades “les bases empenyen les cúpules”.

Redacció
Redacció 25/04/2015

Duran tant sols piula i no dona la cara, cada cop està més sol dins d’UDC

La piulada de Duran ha arribat hores després de l'entrevista a Forcadell, Vila d'Abadal i Casals. “Seria possible que la presidenta de l'ANC, Carme Forcadell, ens deixés tranquils als d'Unió? Decidirem el que creiem que haguem de decidir”, escriu contundent. Unes piulades al twitter que mostren un Duran neguitós i sense discurs alternatiu.

Al matí, a Catalunya Ràdio, Forcadell s'ha mostrat convençuda que la militància d'Unió s'acabarà decantant a favor de la independència en la consulta interna del 14-J, encara sense pregunta definida. Casals ha parlat de “respecte” a totes les formacions i en paral·lel amb Forcadell ha recordat que a vegades les bases “empenyen” les cúpules. En aquest sentit, Foracadell havia apuntat que l'ANC té militants, regidors i alcaldes d'Unió i independentistes.

Preocupació dins d’UDC per si Duran imposa una pregunta confusa

Vila d'Abadal s'ha tornat a mostrar partidari de fer d'Unió -el seu antic partit- una formació independentista d'acord amb les directrius fundacionals. Per això creu que els que no sigui clarament independentistes haurien de deixar la formació i ha apuntat que hauria de recaure a mans de la militància decidir també si es manté la federació amb CDC. “Que CiU segueixi, independentista”, ha conclòs.

Castellà replica a Duran i dona les gràcies a la presidenta de l’ANC

Pocs minuts després de Duran, ha intervingut a la xarxa Antoni Castellà, veu visible del sector independentista d'UDC. “Carme Forcadell, gràcies per la feina que fas i pel respecte que tens per la gent d'Unió”, ha escrit també a Twitter.