Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

Duran dóna per fet que hi haurà pacte fiscal si CiU és decisiva per molt que digui ara el PP

El portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, ha donat per fet aquest divendres que hi haurà pacte fiscal per a Catalunya si la federación és decisiva després de les eleccions generals per molt que diguin ara els dirigents del PP. En roda de premsa, Duran ha subratllat que el pacte fiscal ‘dependrà molt més del fet que CiU tingui un gran resultat i sigui decisiva en la política espanyola que no pas de la predisposición que avui pugui tenir Rajoy o Rubalcaba’. De la mateixa manera, ha opinat que ni escoltaran la proposta si tenen majoria absoluta. En qualsevol cas, ha remarcat que el concert no és l’única prioritat de CiU, perquè abans de res hi ha l’economia i la superació de la crisi. Després de les declaracions d’alguns dirigents del PP criticant el plantejament del pacte fiscal, Duran ha indicat que a ell li importa el que digui Rajoy, i el candidat popular va assegurar que escoltaria la proposta de CiU.

Redacció
Redacció 19/08/2011

Dit això, Duran ha afirmat que el pacte fiscal dependrà més del resultat que obtingui CiU que no pas de la predisposición de Rajoy o Rubalcaba avui en relació a aquesta quesito. ‘Si el resultat de CiU és fort, és important, si tenim un bon resultat i no hi ha majoria absoluta a Espanya, tindrem pacte fiscal i rebaixarem el dèficit fiscal’, ha apuntat. ‘Diguin el que diguin, escoltaran i hauran de pacter el pacte fiscal amb CiU’, ha reblat.

Igualment, també ha opinat que PP o PSOE ni escoltaran la proposta de CiU en cas que obtinguin una majoria absoluta que faci que no necessitin els vots de la federación per governar.

D’altra banda, ha remarcat que el pacte fiscal contribuiria a què Catalunya sortís de la crisi, perquè hi hauria més recursos per repartir i per incentivar el creixement econòmic, i una Catalunya recuperada seria també positiva per a la resta de l’estat.

En qualsevol cas, Duran ha volgut deixar clar que el concert no és l’única prioritat de CiU, perquè abans de res hi ha l’economia i la superació de la crisi. ‘El pacte fiscal és una gran prioritat, però el que ens ocupa i preocupa més és l’economia’, ha argumentat.