Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

Duran diu que els votants de CiU estan més formats que els del PSC perquè llegeixen més

El president de la Comitè de Govern d’UDC i secretari general de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, veu els electors de la federació nacionalista més formats que els del PSC, ja que considera que llegeixen més diaris i llibres. ‘Tant respectable és una persona o un votant com un altre’, ha dit, ‘però hi ha capes socials que tenen inclinació a votar o una opció política o una altra’, ha dit. Unes afirmacions que no han agradat gens al PSC. El portaveu adjunt al Parlament dels socialistes, Joan Ferran, ha titllat Duran de ‘bocamoll’ i ‘classista’, i li ha demanat una rectificació.

Redacció
Redacció 11/10/2007

‘Hi ha franges d’electors socialistes que segueixen menys la política’ que els de CiU, ha assegurat Duran, en declaracions a Ràdio 4. El líder d’Unió ha afegit: ‘a veure quants diaris o llibres llegeix un votant nostre o un votant socialista’, tot afegint ‘respecte’ envers qualsevol votant.

Des del PSC, s’ha respost a aquesta afirmació amb ‘indignació’, ja que ‘els cossos electorals es composen de persones molt diferents, de diferents nivells cultural’. Per Joan Ferran, ‘aquesta frase és més pròpia d’un bocamoll que d’un piadós líder polític’ i li ha reclamat que rectifiqui i ‘demani disculpes’. També li ha demanat ‘un exercici de respecte al votant de les diferents forces polítiques’. Ferran ha atribuït aquesta afirmació a un ‘comportament elitista’ i ‘classista’.