Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1101
La República

Duran creu que el baròmetre del CEO reflexa la desconfiança dels ciutadans a la funció del PSC a Madrid

El portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, ha valorat l’últim baròmetre del Centre d’Estudis d’Opinió (CEO) en què CiU supera per primera vegada el PSC en unes eleccions espanyoles i se situa a 2,8 punts de diferència. Segons Duran i Lleida, el baròmetre del CEO posa de manifest la pèrdua de la confiança en el PSC dels ciutadans de Catalunya per defensar els seus interessos a Madrid. El portaveu de CiU ha dit que al PSC ‘li convindria un grup propi parlamentari’ a les Corts tal com han reclamat alguns dels seus dirigents. També ha valorat l’enquesta el portaveu socialista al Parlament, Joaquim Nadal, que la veu ‘contaminada’ pels últims resultats electorals del 28 de novembre.

Redacció
Redacció 26/02/2011

Duran i Lleida s’ha mostrat prudent sobre l’última enquesta del CEO però considera que posa de relleu l’actual ‘tendència favorable a CiU’ que també es reflectirà, ha dit, en les properes eleccions municipals del 22 de maig. Amb tot, però, per a Duran i Lleida aquests resultats indiquen que el PSC ‘no és, -per a la ciutadania-, la força política que lluitarà pels seus interessos’ davant del govern de l’Estat i el PSOE al qual no pot oposar-se.

‘Convidaria que tinguessin un grup parlamentari propi, com han reclamat alguns dels seus dirigents, però malauradament per Catalunya, en són incapaços’, ha dit Duran. I és que segons el portaveu al Congrés de CiU, els ciutadans ‘perceben la inutilitat de donar suport al PSC per defensar els interessos de Catalunya’ a Madrid, i aquesta considera, que és la raó dels resultats de l’enquesta.

El president del grup parlamentari del PSC, Joaquim Nadal, també ha parlat, des de Tortosa, sobre el darrer baròmetre del Centre d’Estudis d’Opinió. Per Nadal, aquesta enquesta encara està ‘molt contaminada’ pels resultats de les darreres eleccions al Parlament, i ha recordat que encara queda un any pels comicis estatals i que, entremig, hi ha les municipals. El dirigent socialista també ha recordat que el CEO és un organisme que depenia del Departament d’Economia i que ara ho fa de Presidència. ‘Hauria de preservar la màxima independència sempre’, ha etzibat.

Duran i Lleida ha participat a la tradicional calçotada d’UDC que cada any organitza la Intercomarcal d’Unió Democràtica de Tarragona i que enguany s’ha celebrat al Pavelló Esportiu del Pla de Santa Maria, a l’Alt Camp. En els parlaments també han intervingut l’alcalde del Pla de Santa Maria, Mateu Montserrat i el president de la Intercomarcal d’UDC de Tarragona, Martí Barberà. El conseller d’Agricultura i secretari general d’Unió, Josep Maria Pelegrí, ha clos l’acte.