Dilluns, 27 de setembre de 2021 - Edició 1159
La República

Duran diu a Mas que sempre ha estat “un soci lleial que no ha fallat mai”

El president d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, ha replicat aquest dijous al president de la Generalitat, Artur Mas, que el fet que Convergència i Unió es presentin juntes a les eleccions “no depèn només d'Unió”. En declaracions des de Brussel·les, on s'ha reunit amb el president de la Comissió, Jean-Claude Juncker, Duran ha dit que “no es tracta que UDC el dia 14 voti el full de ruta de CDC, sinó de que UDC decideixi el seu propi full de ruta i parlant amb CDC mirar si hi ha denominadors comuns que en facin un de possible comú” i per això no comparteix l’opinió del president que només depengui d’Unió.   

Redacció
Redacció 23/04/2015

Dard a ERC

“A partir del 24 de maig veurem en quina mesura ERC és lleial a l'esperit del que va pactar el president amb ells”, ha indicat Duran, que creu que caldrà analitzar “el comportament” de la formació d'Oriol Junqueras “en els municipis, en funció del resultat electoral”. Segons Duran, Mas “no té cap decisió presa al respecte però fa molt bé de reivindicar la lleialtat necessària” a ERC. Pel que fa a les relacions entre CDC i UDC, Duran ha assegurat que “Sempre hem estat un soci lleial, no hem fallat mai, parlant de lleialtats”.

Eleccions el 2016

“Jo sempre he cregut que seria bo, fins i tot per raons polítiques i d'oportunitat per a Catalunya, acabar la legislatura, el 2016”, ha recordat Josep Antoni Duran i Lleida en declaracions a la premsa. “El nostre calendari ideal, crec que pensant en CiU i en Catalunya, hauria estat el 2016”, ha indicat. Duran ha dit que comparteix la “reflexió política del president” sobre la “necessitat de coresponsabilitat” d'ERC com a condició per convocar el 27-S. 

Duran treu pit de les seves relacions internacional
 
El president d'UDC s'ha reunit aquest dijous amb el president de la Comissió, Jean-Claude Juncker, en la seva primera trobada des que el luxemburguès va accedir al càrrec. Duran ha assegurat que parla “no cada trimestre, però en moltes ocasions” amb el president Jean-Claude Juncker. “Coneix perfectament la situació política a Catalunya i la meva opinió al respecte”, ha dit el president d'Unió, que ha admès que durant la trobada han fet una “breu referència” al moment polític que viu el país. Duran ha evitat fer “una lectura ni cap tipus de comentari” sobre el fet que ell s'hagi reunit amb Juncker i el president Artur Mas no. “Jo celebro el que és meu”, s'ha limitat a dir, recordant que en el passat va “acompanyar Mas en alguna visita per veure Barroso”. Mas, ha recordat Duran, “també ha estat rebut en alguna ocasió” pel president de la Comissió Europea. Divendres, el president d'Unió Democràtica es reunirà amb el president del Consell Europeu, el polonès Donald Tusk.