Dimecres, 22 de setembre de 2021 - Edició 1154
La República

Duran destapa la crisi interna a UDC per la consulta del juny

El líder d’UDC tracta diversos temes sobre els quals hi passa de puntetes, evitant mullar-se en excés. Duran parla de la polèmica pel català d’aquests darrers dies en la seva carta setmanal, on demana de forma indirecta la dimissió de Wert, al mateix temps que l’intenta justificar dient que “conec Wert des de la clandestinitat. Era una persona centrada. És una persona formada”. També critica els que impulsen una consulta interna justa i que pregunti directament per la independència.

Redacció
Redacció 15/05/2015

Duran ataca i justifica alhora Wert

Josep Antoni Duran i Lleida es queixa que el PP català no respongui davant dels atacs a la llengua que perpetra el ministre Wert amb la llei i les seves declaracions, i intenta contraposar el to formal de les intervencions del seu grup amb les d’altres que qualifica de “ben lluny del llenguatge i actituds de taverna que altres empren i que mediàticament són més efectistes”.

Duran deixa en entredit el seu company Espadaler i segueix deslleial a Catalunya

El cap de files d’UDC diu que no pensa entrar a opinar sobre l’escàndol del “chivatazo” que s’ha produït des de la policia espanyola per tal d’intentar avortar una operació antigihadista dels Mossos d’Esquadra, per gelosia i enveja. Diu que opinar sobre això no arreglaria res, i no es bo que això esclati en plena campanya, però l’únic que aconsegueix és desautoritzar el seu company is ecretari general de CiU, Ramon Espadaler.

Duran no vol ingerències a l’hora de manipular la consulta interna del juny

La carta setmana també fa referència a la polèmica interna sobre el referèndum previst pel 14 de juny en el qual la formació ha de votar quin és el camí a seguir. Davant les sospites que es buscarà una fórmula que eviti preguntar per la independència, un grup de crítics recull signatures per tal de poder realitzar la pregunta normal. Duran ho critica i diu que entrarà a la polèmica quan pertoqui: “un grup de militants busca signatures per a un manifest de cara al nostre referèndum intern. És hora de buscar vots i no signatures”. En el seu escrit, el líder d’UDC també revela que “la pressió [interna] serà tremenda. Pel que em diuen molts candidats, ja ho és avui”. El que trigui a esclatar la formació anirà en consonància al que aguanti el mur de contenció que ha posat Duran a través d’Espadaler al mig.