Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Duran descarta que CiU es presenti en una Galeuscat ‘escapçada’

|

- Publicitat -

Duran ha assegurat que CDC, UDC, PNB i BNG volen continuar amb Galeuscat ‘com a plataforma política, per reivindicar un estat diferent’, però ha afegit que la coalició electoral es decidirà ‘quan es cregui convenient’ de manera conjunta. ‘I afectarà als quatre partits’, ha dit, ‘no a tres sí i a un no’.

A més, ha afegit que CiU no farà cap ‘moviment unilateral’, sinó que la decisió serà presa pels quatre partits. Duran preveu que la decisió sobre les aliances electorals es prengui abans del 17 d’abril, tot i que serà posterior a l’1 de març, data de les eleccions basques i gallegues. Duran, en tot cas, espera que l’executiva de CiU prengui la decisió abans del 17 d’abril.

Publicitat

A més de la reunió de la Comissió Executiva Nacional de CiU, aquest dilluns també s’ha celebrat la primera reunió del comitè electoral per a les europees, que dirigeix el convergent Francesc Homs, amb la socialcristiana Joana Ortega com a ‘número dos’. Duran ha confirmat la data del 17 d’abril per celebrar un Consell Nacional conjunt de CDC i UDC per proclamar formalment les candidatures i aprovar els trets generals del programa electoral de la federació nacionalista per aquests comicis.

D’altra banda, Duran ha dit entendre que el candidat de CiU, Ramon Tremosa, s’hagi mostrat partidari de concórrer a les eleccions juntament amb el PNB i el BNG. ‘És una opinió molt respectable, qualificada i molt valuosa’, ha dit, tot afegint que ‘a tots ens agradaria’. De fet, ha assegurat que Galeuscat ‘continuarà com a plataforma política’, però que ara els quatre partits estan analitzant si els convé presentar-se com a plataforma electoral.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut