Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

Duran demana als dirigents de CiU que siguin ‘coherents’ i no votin a la consulta del 10-A

El líder d’Unió Democràtica de Catalunya (UDC), Josep Antoni Duran i Lleida, ha fet una crida als dirigents de CiU perquè s’ho pensin dues vegades abans de participar en les consultes sobre la independència, sobretot ara que s’acosta la de Barcelona el proper 10 d’abril. Duran, que ja va avançar que no hi participarà, ha assegurat que troba ‘incoherent’ donar suport a la independència al carrer i no fer-ho al Parlament, en referència al vot contrari a la proposició de Llei de declaració d’independència presentada per Solidaritat Catalana. El secretari general adjunt de CDC, Oriol Pujol, va mostrar-se decidit a votar el 10-A, mentre que l’expresident Jordi Pujol i el president Artur Mas afirmen que encara no han pres una decisió per bé que Mas ha dit darrerament que el més probable és que sí que voti. ‘Cadascú fa el que creu que ha de fer’, ha reblat Duran evitant criticar directament els seus companys.

Redacció
Redacció 01/03/2011

En una entrevista a COM Ràdio Duran ha demanat ‘un exercici de coherència’ i ha valorat que ‘el polític sobretot on ha de votar i s’ha de pronunciar és a les institucions. Qui estigui a favor de la independència ho ha de fer en el Parlament de Catalunya’.

Tot i que el líder democratacristià ja va dir que no participarà a la consulta, ha assegurat que en tot cas ell votaria en contra de la independència perquè aposta per un estat ‘confederal’ una opció que, al seu parer, és ‘una utopia’ com també ho és la independència.