Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1094
La República

Duran defensa la pluralitat a CiU en la jornada prèvia al congrés d’Unió

El president d’UDC, Josep Antoni Duran, ha reclamat avui que el congrés que el seu partit fa aquest cap de setmana a Sitges (Garraf) serveixi per tractar els problemes reals dels catalans i no els ‘que no desperten cap atenció més enllà del partit’, defensant també la pluralitat com la ‘gran força’ de CiU.

En la seva carta web als militants d’UDC, ha constatat que els congressos s’aprofiten també per debatre temes ‘que no tenen res a veure amb la preocupació de la gent’. Segons la seva opinió,’seria bo’ que el congrés d’UDC prengués consciència sobre el que s’espera del partit, i fes un exercici de ‘mirar portes enfora’ en lloc d’empetitir-se i dedicar-se a temes que no importen als ciutadans, tot i que ‘poden provocar un entusiasta interès a la militància’.

Redacció
Redacció 17/10/2008

Al congrés, segons la seva opinió, cal demostrar que Unió és un partit ‘amb idees i ideals clars’, que defensa els mateixos valors de sempre, com ara la família, la llibertat amb responsabilitat, el respecte, la solidaritat, l’autoritat i la disciplina. ‘Ara tots s’apunten a parlar de valors, però qui n’ha parlat sempre té dret, com és el nostre cas, a exigir un reconeixement de la seva coherència’, ha indicat.

Des d’un compromís ideològic que fusiona el catalanisme amb l’humanisme, Duran ha defensat mantenir la personalitat del partit ‘independent’. Duran ha defensat que la força de CiU és precisament la pluralitat, és el catalanisme polític defensat ‘des de diferents trinxeres ideològiques, sostingut des de diferents punts de vista’.
Ha assegurat que a CDC i a UDC els uneix ‘el fet de prioritzar els interessos dels catalans com a eix bàsic’ de la seva acció política, però, al mateix temps, Unió aporta ‘uns continguts, unes prioritats que ajuden a guanyar massa crítica, suports, complicitats i pluralitat als perfils i inquietuds que, d’altra banda, proporciona CDC’.

Segons la seva opinió, ‘ara més que mai’ cal aportar idees clares i lideratge per superar circumstàncies adverses econòmiques i també socials, també per afrontar els problemes polítics generats per la ‘paràlisi i la mala gestió del tripartit’. ‘Això només ho garanteix una CiU forta que basa la seva capacitat d’acció en la síntesi d’unitat i diversitat’, ha afirmat.

Duran ha anunciat que UDC està preparada per continuar contribuint al projecte de CiU, ‘des de la seva personalitat, i donant un missatge clar als catalans que sintonitzen amb aquesta manera d’entendre la política’.