Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

Duran creu que el primer any del Govern ha estat “un any perdut” i que l’únic objectiu de Montilla és “ostentar el poder”

El president d’Unió Democràtica de Catalunya (UDC) i candidat de CiU a les eleccions generals, Josep Antoni Duran i Lleida, ha fet una valoració negativa del primer any del Govern presidit per José Montilla ja que, segons ha considerat, ‘el Govern no ha estat a l’alçada ni ha sabut afrontar les responsabilitats’ davant la crisi dels serveis a Catalunya i, en aquest sentit, ha dit que ha estat ‘un any perdut’. Duran ha afegit que ‘les mateixes inèrcies de les forces polítiques a dintre del Govern’ també han impedit ‘portar a terme realitats necessàries’, com en l’àmbit de les infraestructures, i que ‘el president ha permès que les altres forces contradiguin la seva posició amb l’objectiu d’ostentar el poder’.

Redacció
Redacció 27/11/2007

Duran i Lleida ha fet aquestes declaracions abans de pronunciar una conferència sobre els ’75 anys de compromís social d’UDC’ a la sala d’actes del FIATC, organitzada per l’Institut d’Estudis Humanístics Miquel Coll i Alentorn, a la qual hi ha assistit una vuitantena de persones.  En la conferència, Duran ha apostat per les polítiques familiars, i ha manifestat el seu desig que al programa electoral de CiU ‘la família tingui un accent més elevat’ ja que, segons ha considerat, la família ‘és important perquè és el motor i la garantia de la societat’.

El democristià ha proposat que l’estat espanyol situï ‘el suport de nivell de la família a nivell europeu’, i que per tal que això sigui així s’hauria de ‘quadruplicar la inversió del pressupost públic en política familiar’ que, segons ha dit, és ara d’un 5,2%. També ha alertat que per tal que una família espanyola rebi el mateix suport que una d’alemanya amb dos fills, la parella hauria de tenir tretze fills.

Entre d’altres qüestions, també proposa més guardaries i llars d’infants; ajudes a les mares tant treballadores com les que no ho són; més permisos i excedències laborals; incentius a l’home perquè s’impliqui més en el marc de la família i ajudes pels fills.

Duran i Lleida ha assenyalat la globalització, l’impacte de les noves tecnologies, l’envelliment de la població i la baixa natalitat, la immigració estrangera, la deslocalització, l’ocupació de baixa qualificació i la incorporació de la dona al mercat del treball com els trets que caracteritzen la societat actual i als quals cal afrontar-s’hi.

El líder d’Unió també s’ha marcat com a repte la pujada de les pensions, i ha criticat que el govern espanyol pugi només ‘un pèl més que el cost de vida les pensions més baixes’. També ha denunciat que l’IPREM sigui un indicador ‘inventat per calcular les ajudes socials’ i que sigui ‘una xifra més baixa que el salaria mínim’.

La dependència, l’ajuda a les persones amb discapacitat i l’aturament de la immigració massiva han estat altres de les seves preocupacions que ha exposat en la conferència.