Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Duran creu que Catalunya hauria anat ‘molt millor’ amb un govern CiU-PSC

|

- Publicitat -

‘Moltes coses que passen no passarien si al front de la Generalitat hi hagués CiU i PSC’, ha assegurat. Duran creu que el Govern tripartit té ‘un gran extrem de dependència’ de republicans i ecosocialistes i ha generat ‘apatia, desencís, emprenyament i perplexitat’. Uns estat d’ànim que també venen donats, segons ha dit, per l’actitud del govern espanyol i pel contenciós de l’Estatut.

El líder d’Unió Democràtica de Catalunya ha expressat la seva preferència de fórmula de govern a Catalunya pocs dies abans de l’inici del congrés que Unió Democràtica celebrarà aquest cap de setmana a Sitges, i just abans de l’última reunió del Comitè de Govern sortint, que se celebra aquest dijous en un hotel barceloní.

Publicitat

Duran ha volgut deixar clar que feia aquesta reflexió en clau de passat, i no de futur. ‘Avui això és inviable’, ha dit, perquè ‘aquest govern de coalició hauria d’estar presidit per Artur Mas, el candidat que va guanyar les eleccions, i això avui no és possible’. El líder d’Unió no veu possible un escenari en el qual el president José Montilla deixi el càrrec. ‘És somiar truites’, ha assenyalat.

A partir d’aquí, després de les properes eleccions, Duran ha dit que caldrà veure quin és ‘l’escenari millor, què diuen els ciutadans de Catalunya’. Mentrestant, ha afegit, ‘només treballo perquè CiU torni a guanyar les eleccions, governi i Mas sigui president’.

Sobre el debat estatutari, Duran ha dit que ‘no es van fer bé les coses a Catalunya’ i ‘es van fer pitjor’ a l’Estat espanyol, però ‘totes dues han tingut una projecció negativa’. A més, ha constatat que ‘el fet que el PP no entrés al consens fa més difícil encara les coses’, amb un Estatut recorregut davant del Tribunal Constitucional (TC) amb l’objectiu dels populars ‘d’erosionar el govern socialista’. De tota manera, ha afegit que ‘si s’han comès errors, vol dir que també n’hem comès algun nosaltres’, en referència a UDC.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut