Divendres, 24 de març de 2023 - Edició 1702
La República

Duran, Cerdà i Campuzano, premiats pels periodistes parlamentaris

El portaveu de CiU al Congrés dels Diputats, Josep Antoni Duran i Lleida, la ministra de Foment espanyola Magdalena Álvarez, el portaveu d’ERC Agustí Cerdà, i el diputat de CiU Carles Campuzano són alguns dels 13 representants a les Corts espanyoles que s’han endut els guardons que l’Associació de Periodistes Parlamentaris (APP) lliura cada any en un sopar a Madrid. Duran i Lleida ha estat destacat amb el premi ‘Emilio Castelar’ al millor orador i Magdalena Álvarez el d’assot de l’oposició, mentre que el portaveu d’ERC Agustí Cerdà ha obtingut juntament amb José Antonio Labordeta (CHA) el premi ‘Luís Carandel’ a la millor relació amb la premsa, i Carles Campuzano s’ha endut per segona vegada el premi al parlamentari més actiu. El portaveu del PP Eduardo Zaplana també ha estat guardonat amb el premi d’assot del govern, mentre que el portaveu del PSOE Diego López Garido ha obtingut el de ‘càstig per a la premsa’, i el senador del PP Pío García Escudero el de ‘pregunta del milió’ per ‘Quines reflexions personals l’han portat a concloure que el govern d’Espanya ha de ser anomenat govern d’Espanya?’.

Redacció 20/12/2007

Els premis de l’APP es concedeixen a partir de les votacions dels periodistes acreditats a les Corts espanyoles i es van lliurar a la nit d’aquest dimarts en una cerimònia en què alguns dels representants polítics com el president del Congrés, Manuel Marín, o el portaveu del CHA José António Labordeta, s’han acomiadat dels periodistes abans d’abandonar definitivament aquesta setmana l’activitat parlamentària.

Josep Antoni Duran i Lleida ha obtingut el premi al millor orador després d’imposar-se en les votacions a Josu Erkoreka (PNB), Ramón Jáuregui (PSOE) i Gaspar Llamazares (IU), mentre que el portaveu d’ERC Agustí Cerdà i el del CHA José Antonio Labordeta s’han endut conjuntament el de millor relació amb la premsa, al que també optaven Soroya Sáenz de Santamaria (PP) i Jordi Vilajoana (CiU).

La nefasta ministra de Foment Magdalena Álvarez ha estat guardonada amb el d’assot de l’oposició, al què també optaven la diputada del PSC Teresa Cunillera, el ministre de l’Interior Alfredo Pérez Rubalcaba, i el diputat Júlio Villarubia. Álvarez, que ha recollit el guardó en la mateixa jornada en què el Senat l’ha reprovada, ha volgut dedicar el guardó a CiU, ERC i ICV després d’una legislatura en què el seu equip ha contestat més de 30.000 preguntes.

Eduardo Zaplana ha obtingut el d’assot del govern al que també optaven el líder del PP Mariano Rajoy, la diputada del PPC Alícia Sánchez Camacho, i el diputat d’ERC Joan Tardà, mentre que el de ‘càstig per a la premsa’ ha recaigut finalment en el portaveu del PSOE Diego López Garrido, i han quedat finalistes el portaveu d’ICV Joan Herrera, el diputat d’ERC Joan Tardà, i el del Grup Socialista Els Verds Francisco Garrido.

El diputat de CiU Carles Campuzano ha obtingut per segona vegada –la primera va ser el 2002- el premi al parlamentari més actiu. S’ha imposat a Begoña Lasagabaster (EA), Montserrat Muñoz (ICV) i Francisco Rodríguez (BNG). El guardó de diputat revelació ha estat per a Antonio Hernando (PSOE), tot i que també hi optava com a finalista la diputada d’ERC Georgina Oliva, el del PNB Aitor Esteban i la de CC Ana Maria Oramas.

En la categoria de ‘pregunta del milió’ el guardonat ha estat el senador del PP ‘Pío García Escuder’, i com a finalistes han quedat Pere Macias (CiU), Macarena Montesinos (PP) i Maria Ángeles Ramon-Llin (PP). El premi de ‘senador de l’any’ ha estat per a Iñaki Anasagasti (PNB), tot i que també hi optava el senador de CiU Pere Macias, la del PP Rosa Vindel, i el del PSOE Cándido Rodríguez Losada.

Per últim, el premi de senador revelació ha estat per a la senadora del PSOE Patricia Hernández, el d’eurodiputat de l’any per a Elena Valenciano (PSOE), i el de ‘desconegut al Parlament’ per a Carlos Aragonés (PP).