Dilluns, 26 de juliol de 2021 - Edició 1096
La República

Duran atribueix el “caos” del TGV a les “presses” del govern espanyol, i aposta pel traçat del Vallès

El secretari general de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, ha atribuït aquest dimarts la situació generada per les obres del TGV a Barcelona a les ‘presses’ de l’executiu espanyol per acabar la línia i inaugurar la connexió a Barcelona abans que no pas les de Valladolid (22 de desembre) i Màlaga (23 de desembre). Duran també ha assenyalat que, vistos els resultats, CiU reclama a l’executiu que faci una moratòria del pas del tren per l’interior de Barcelona ‘aposti’ per l’alternativa del Vallès, al marge que en el futur s’adoptin noves decisions respecte a la capital catalana.

Redacció
Redacció 31/10/2007

Duran ha fet aquestes manifestacions en una roda de premsa al Congrés dels Diputats en què ha recordat que Zapatero ja no es pot refugiar ni en el passat ni en les empreses a l’hora d’assumir responsabilitats pel caos de les obres del TGV, i ha assenyalat que les pressions de l’executiu espanyol han posat en risc a usuaris i treballadors, tal i com va denunciar CiU la setmana passada.

Segons el portaveu de CiU al Congrés, en la seva carta a La Vanguàrida Zapatero ha fet una disculpa que ‘arriba tard i malament’, i la causa principal dels esvorancs i problemes de les obres són les ‘presses’ del president per ‘tallar la cinta’ i inaugurar la línia de Barcelona abans que les de Valladolid i Màlaga.

En tot cas, Duran també ha censurat l’actitud del PP, que per motius estrictament electorals ‘s’erigeix com a defensor de Catalunya’ per, poc després, ‘dir que els pressupostos generals de l’estat són exagerats per a Catalunya i provoquen un greuge comparatiu respecte a d’altres Comunitats’.

En la compareixença de demà CiU demanarà al govern que posi en marxa totes les mesures per resoldre la situació de Rodalies tan aviat com sigui possible, i reclamarà una moratòria en la decisió de fer pasar el TGV per l’interior de Barcelona. Segons Duran, l’executiu ha d’apostar per l’alternativa del Vallès, al marge que després, quan hagi mesurat més, adopti una decisió sobre Barcelona.