Dilluns, 14 de juny de 2021 - Edició 1054
La República

Duran, amb bala contra l’Avui

Les relacions entre el líder unionista Josep Antoni Duran Lleida i el diari català de referència, l’Avui, no passen per un bon moment. Ja fa temps que les coses no […]

Redacció
Redacció 06/07/2007

Les relacions entre el líder unionista Josep Antoni Duran Lleida i el diari català de referència, l’Avui, no passen per un bon moment. Ja fa temps que les coses no rutllen entre el diari del carrer Enric Granados i el partit de damunt del Bingo de la Travessera de Gràcia, però ara assistim a l’escenificació pública de la ruptura.

Ahir mateix, per a sorpresa de tothom, va publicar una carta al diari en la qual carregava amb duresa contra el subdirector Salvador Cot i el redactor de política Lluís Bou. Al primer li retreia de “tergiversar” la informació i de fer “reduccionisme” amb les seves propostes polítiques. Amb relació al segon, un periodista de dilatada trajectòria i molt valorat pels seus companys l’acusava de publicar una informació “falsa”. Ho deia en relació amb unes declaracions de Duran en les quals assegurava que no és independentista i que Unió tampoc no ho és, un fet conegut per tothom. El bon Lluís Bou es va limitar a dir que Duran era contrari a la independència del seu país, fet que inexplicablement va irritar el ministrable.

Segons ens explica un talp dins el partit unionista (el de Duran, no el d’Ian Paisley), sembla que Unió està molt dolguda pel gran ressò que l’Avui es fa de la crisi interna entre els dos socis de CiU. L’equip de Duran considera que el rotatiu magnifica les veus convergents que aposten per la ruptura de la federació regionalista i ofereix una imatge negativa del partit democristià i del seu líder màxim, al qual s’acusa de buscar obsessivament una poltrona ministerial.

Per això, des d’aquest humil confidencial volem fer una crida al seny! Prou de fer mal a Catalunya!