Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

Duran alerta que la ‘desafecció’ també es produeix ‘d’Espanya respecte a Catalunya’

El portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, ha alertat aquest dijous que la ‘desafecció’ de Catalunya vers Espanya que va posar de manifest el president de la Generalitat, José Montilla, en una conferència a Madrid, es produeix també en sentit invers, és a dir, ‘d’Espanya respecte a Catalunya’, i per tant cal que un i altre país treballin per redreçar la situació. El líder d’Unió ha assenyalat que un dels motius de la presència de CiU a les Corts ha de ser, precisament, el de ‘caminar cap al retrobament’ i ‘des de la sensatesa i el sentit comú’.

Redacció
Redacció 22/11/2007

Segons Duran, aquesta ‘desafecció’ també es produeix entre la ciutadania i la classe política, i un dels elements que l’expliquen és el ‘dèficit democràtic’ que es genera quan es produeix un ‘desfasament’ entre els resultats electorals i la projecció que tenen als governs, és a dir, que ‘les eleccions les guanyin uns, i governin uns altres’.

El cap de llista de CiU a Madrid també ha apuntat que els mitjans han fet una lectura esbiaixada de la conferència en què Mas va parlar del ‘dret a decidir’ i de la conveniència de crear un govern d’unitat nacional en el cas que el TC tombi l’Estatut. Mas –ha explicat- ‘en cap moment va parlar del dret a l’autodeterminació’ i, en tot cas, la seva conferència ni tenia vocació de ser l’eix del programa electoral de CiU a les Corts, ni condiciona els pactes de CiU amb altres forces després de les eleccions.