Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

Duran admet que s’ha ‘equivocat’ i que no volia afavorir les tesis ‘d’aquells que van contra l’Estatut’

El president del Comitè de Govern d’Unió Democràtica de Catalunya (UDC) i secretari general de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, ha assegurat assumir el seu ‘error’ quan dimecres passat, en una entrevista al programa ’59 segundos’ de TVE, va afirmar que l’Estatut podia tenir ‘aspectes inconstitucionals’. En un article al seu bloc personal titulat ‘M’he equivocat’, Duran afirma que ‘mai’ ha tingut la intenció ‘d’afavorir cap tesi d’aquells que van contra l’Estatut’, entre els quals assegura que no s’hi inclou.

Redacció
Redacció 23/02/2009

Duran ha recordat que sempre que se li ha preguntat sobre una eventual sentència del Tribunal Constitucional (TC) sobre el text català s’ha ‘negat a fer cap comentari’ i s’ha ‘refermat sempre en la seva constitucionalitat i explicitant que aquest va ser un dels arguments a partir dels quals vaig demanar el vot dels ciutadans en el referèndum’.

Sobre les declaracions a TVE, Duran ha remarcat que va ‘defensar com sempre la seva constitucionalitat’ i que va afegir que ‘en ser un text tant llarg podria tenir algun element d’inconstitucionalitat, però que mai al meu entendre afectaria el nucli essencial’. ‘A la vista de les reaccions i interpretacions que hi ha hagut al voltant de les meves declaracions, és evident que s’ha entès quelcom que jo no penso ni volia dir’, ha assegurat, tot afegint que assumeix el seu ‘error’.