Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

Duran acusa Solbes de fer uns pressupostos que “no compleixen ni amb Catalunya ni amb els ciutadans”

Josep Antoni Duran i Lleida (CiU) ha acusat el ministre d’Economia, Pedro Solbes, de presentar uns pressupostos que ‘no compleixen ni amb Catalunya com a territori ni amb els ciutadans’. Segons Duran, que ha dit que el seu grup parlamentari votarà a favor de l’esmena de retorn, el govern ha promogut mesures socials ‘d’aparador’ però que en cap cas donen cobertura a les necessitats de la majoria de la població. Pel que fa a Catalunya, Duran ha assegurat que els pressupostos no tenen en compte ni tan sols els compromisos adquirits pel president del govern, José Luís Rodríguez Zapatero, pel que fa a infraestructures a Catalunya.

Redacció
Redacció 25/10/2007

Duran ha dit també que Solbes té ‘obsessió’ pel superàvit i ho ha qualificat d’innecessari en un país en què les famílies tenen problemes arran de la puja dels combustibles, l’increment del tipus d’interès i l’augment de l’IPC. Duran ha manifestat que ha trobat a faltar en aquests pressupostos per al 2008 ‘mesures estructurals per afrontar el futur amb més solvència’ i ha qualificat de fracàs les mesures del govern pel que a l’estabilitat de l’ocupació.

Amb tot Duran ha tingut paraules d’elogi per a Solbes al capdavant del ministeri d’Economia ‘tant pel que ha fet com pel que ha evitat que fessin els altres’ en al·lusió als ajuts directes que s’han anunciat des d’alguns ministeris. Finalment Duran ha acusat el govern d’actuar a curt termini i a no dissenyar polítiques econòmiques de futur.

Segons Duran, els pressupostos no són realistes, no compleixen amb Catalunya, no protegeixen les famílies i no garanteixen les polítiques socials necessàries.