Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

Dos terços d’espanyols volen igual o menys autonomia per les comunitats

Un 67,8% d’espanyols opinen que els territoris de l’Estat haurien de tenir igual o menys autonomia que ara, segons l’últim baròmetre del Centre d'Investigacions Sociològiques. El percentatge coincideix gairebé exactament amb la intenció de vot que sumen PP, PSOE, C’s i UPyD, així que la propera legislatura no donarà marge a la negociació per escoltar les reivindicacions sobiranistes catalanes. 

Redacció
Redacció 08/05/2015

El nacionalisme espanyol i el soroll mediàtic no deixen veure més lluny

Els partits escollits, però també la gent del carrer, no volen donar més ales a les nacions, així que l’única via que li quedarà a Catalunya serà la independència unilateral si el 27-S hi ha majoria sobiranista. Després d’anys d’intents de fer pedagogia, és massa el soroll mediàtic que els espanyols han hagut de suportar, i és massa el nacionalisme espanyol que corre per la societat, així que continuen rebutjant repartir més autonomia per l’Estat.

Només un 10% d'enquestats donarien l'opció a les comunitats autònomes d'independitzar-se

En concret, destaca que un 20,7% d’espanyols voldrien un Estat amb un únic govern central, sense autonomies. L’enquesta del CIS també diu que un 35,1% ja estan contents amb el grau d’autonomia actual dels territoris, mentre que un 12% el reduiria. A l’altre extrem, un 15% d’enquestats acceptaria més autogovern pels territoris, mentre que només un 10% desitjaria viure en un Estat que donés la possibilitat a les comunitats autònomes d’assolir la independència. El baròmetre no concreta si d’aquest 10% d’enquestats hi ha algun de fora de Catalunya, la resta dels Països Catalans, o Euskadi.