Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

Dos exdirigents d’UPyD a Catalunya alerten que el partit és ‘un frau’

La formació unionista de Rosa Díez, Unión, Progreso y Democracia (UPyD), viu un procés de convulsió interna. Dos destacats exdirigents de la formació a Catalunya i antics militants de Ciutadans, el professor de Ciències Polítiques de de la Universitat de Barcelona Luis Bouza-Brey i l’advocat Juan Perán Ortega, han signat un manifest conjuntament amb deu exmilitants més de l’Estat espanyol alertant la ciutadania ‘del risc que corren afiliant-se a UPyD’. La crítica es fa pública just el dia abans que Díez pronunciï a Barcelona la conferència La inaplazable reforma constitucional.

Redacció
Redacció 17/06/2010

Bouza-Brey -exmembre del Consell Polític Fundacional i excoordinador territorial d’UPyD a Catalunya- considera que UPyD ‘és un frau, si t’hi uneixes et transformes en un serf al servei de la banda dels tres del Consell de Direcció. UPyD no regenera la democràcia, la degenera. UPyD és un chiringuito antidemocràtic, s’ha transformat en Desunió, Retrocés i Dedocràcia. No t’ho creguis: són uns dictadorzuelos hipòcrites. Mira-t’ho bé i no t’hi uneixis’.

Perán -exportaveu de la Coordinadora Territorial de Catalunya- raona la seva crítica ‘per la manca de coherència entre allò que es promet als ciutadans i el tracte als militants, pel personalisme i dirigisme de Rosa Díez, per l’ús no justificat i totalment obscur dels fons del partit, per la falta de Llibertat i Democràcia plena en el funcionament del partit’.

Bouza-Brey i Perán -juntament amb els exdirigents espanyols Mikel Buesa, Guzman Fernández, Pilar Heredia, Gerardo Hernández, Rodolfo Laiz, Alvaro Vázquez-Dodero, Angel Soria, Valia Merino, Juan Espino i Maleni San Vicente- justifiquen haver fet públiques aquestes crítiques ‘com a resposta a la campanya d’aficiació que ha iniciat Rosa Díez i el seu partit, campanya mitjançant la qual pretenen duplicar l’afiliació abans que s’acabi l’any.’