Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

Dos diaris de potències europees a favor del referèndum

En una editorial, el rotatiu francès reclama a Rajoy que “segueixi l'exemple” de Cameron amb Escòcia i permeti l'1-O. 

Redacció
Redacció 12/09/2017
Totes les mirades estaven posades ahir a Catalunya en una Diada marcada pel referèndum de l'1-O. Gairebé 200 mitjans internacionals estaven acreditats i aquest matí les portades dels rotatius d'arreu del món coincidien en afirmar que la d'ahir va ser, una vegada més, una “manifestació massiva”.

El diari francès Le Monde en una editorial publicada avui reclama al president espanyol, Mariano Rajoy, que “segueixi l'exemple” de Càmeron amb Escòcia i permeti un referèndum a Catalunya. El rotatiu francès considera una “absurditat” mantenir la disputa entre Madrid i Barcelona. Tanmateix lamenta que el govern espanyol “privi de paraula a les veus catalanes contràries a la independència” declarant el referèndum de l'1-O il·legal.
 
Der Spiegel, uns dels diaris de referència a Alemanya, també ha acusat Rajoy de “bloquejar qualsevol solució al conflicte català” en una entrevista amb el politòleg Peter A. Kraus, on afirma que “molts catalans ja s'han separat mentalment d'Espanya, i ja no se senten representats per l'Estat espanyol”.