Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

Dos de cada tres ciutadans de l’Hospitalet no saben qui és l’alcaldessa, la socialista Núria Marín

Dos de cada tres ciutadans de l’Hospitalet (un 65,6%) no saben respondre quan se’ls pregunta qui és l’alcalde de la ciutat, segons el baròmetre que ha presentat aquest dilluns l’Ajuntament. El grau de coneixement Núria Marín (PSC), que va accedir a la batllia l’abril del 2008, ha crescut, ja que el 2009 la coneixien un 26,1% dels ciutadans. Aquest grau de notorietat, a més, és molt superior al que té José Conde, que divendres va anunciar la seva intenció de forçar unes primàries al PSC. Només un 0,5% de ciutadans citen el nom d’aquest tinent d’alcalde quan se’ls demana pels dels regidors.

Redacció
Redacció 18/01/2011

Marín va accedir la batllia de la segona ciutat més poblada de Catalunya gairebé un any després de que comencés l’actual legislatura municipal amb el repte de donar-se a conèixer entre uns ciutadans que s’havien habituat a tenir Corbacho, molt proper en el tracte amb els veïns, com a alcalde des del 1994.

L’últim any de Corbacho com a batlle, el 2007, el sabien anomenar un 44% dels hospitalencs espanyols enquestats. Això suposa un grau de notorietat només lleugerament superior al que té ara Marín, que és del 41,5%. Aquesta coneixença entre els ciutadans espanyols d’una alcaldessa que sol fer molts actes públics ha augmentat progressivament: el 2009 només la coneixia un 32,2% dels hospitalencs autòctons.

Això pel que fa als ciutadans espanyols, perquè els nouvinguts la coneixen molt menys. En una ciutat que ha rebut milers d’immigrants en l’última dècada, només un 12,3% sap dir qui és la seva alcaldessa. Si es fa la mitjana, s’obté la dada del 34,4% de notorietat.

Amb tot, aquest nivell de coneixement entre els ciutadans és molt més alt que el que tenen els regidors. Quan es demana als enquestats que citin el nom d’alguns d’ells, només un 0,5% es refereix a José Conde.

Divendres passat, Conde, que és cinquè tinent d’alcalde, va confirmar la seva intenció de presentar-se com a candidat alternatiu a Núria Marín i recollir els avals del 40% dels militants del PSC a l’Hospitalet per forçar unes primàries contra l’alcaldessa, que aquest vespre serà nomenada cap de llista dels socialistes.