Dijous, 24 d'Octubre de 2019 - Edició 455
La República

Domènech intenta embrutar de corrupció Puigdemont esprement l’argument de sempre

Xavier Domènech ha intentat atacar Carles Puigdemont i embrutar-lo de corrupció amb un argument que cada vegada és més forçat: el pujolisme. En una entrevista al programa Al Rojo Vivo de La Sexta, el líder d’En Comú Podem ha afirmat que a Catalunya “tenim un govern presidit per un hereu d’aquell partit governat per Jordi Pujol”. Un argument que des de molts sectors a Catalunya i a l’Estat s’ha fet servir per desprestigiar Artur Mas, però que ara amb Puigdemont té menys credibilitat, tenint en compte que quan l’actual president va començar a ser diputat al Parlament el 2006, Pujol ja feia tres anys que havia abandonat la presidència del país. 

Redacció
Redacció 15/07/2016

Atacs també a ERC per suposades incoherències

Domènech ha fet aquestes declaracions quan li han demanat una valoració sobre una carta que ha fet pública Jordi Pujol al seu bloc aquesta setmana. En aquest context, i sense que se li hagués demanat que anés més lluny, ha vinculat l’episodi de la confessió de l’expresident i tota la polseguera que va aixecar amb la renovació dels ja exconvergents. A més, ha aprofitat per atacar ERC, de qui n’ha qüestionat la coherència, ja que demanen un govern d’esquerres autodeterminista a Espanya mentre “governa amb la dreta a Catalunya”.

Evasives quan li pregunten si per En Comú Podem el referèndum és negociable o innegociable

Pel que fa al debat de la investidura, Domènech ha tornat a tirar pilotes fora quan li han preguntat si per En Comú Podem el referèndum és negociable o innegociable. La resposta ha estat del tot evasiva: “Torno a dir el mateix, jo crec que estem vivint amb unes segones eleccions una avaria profunda en el sistema polític espanyol”, i ha procedit a carregar contra el PP i el PSOE. El seu entrevistador, Antonio García Ferreras, no li ha insistit amb la pregunta, i l’únic detall que ha acabat donant el dirigent d’En Comú Podem és la suposada voluntat oberta a negociar amb els socialistes: “Hi ha una majoria alternativa, evidentment que n’hi ha, i nosaltres podríem  apostar per la via alternativa, evidentment hi apostaríem”.

Relacionats