Divendres, 25 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

Domènech (En Comú) fa volar coloms parlant d’un hipotètic referèndum acceptat pel PSOE

Xavier Domènech ha intentat trobar resposta a la pregunta del milió: com pactarà Podemos amb el PSOE incloent el referèndum que demana En Comú acceptant que els socialistes no volen ni sentir a parlar del dret a decidir. I el resultat ha estat un gran embolic del qual ha sortit molt mal parat. En una entrevista a RAC1, Domènech ha aventurat que la solució podria ser una consulta on es pregunti sobre la independència on el vot negatiu “no sigui només defensar el ‘status quo’”. No obstant, no ha sabut explicar com convencerà tant Miquel Iceta com el PSOE. 

Redacció
Redacció 31/03/2016

Improvisació del líder d'En Comú

El líder d’En Comú Podem ha donat imatge d’estar improvisant davant la insistència per arrencar respostes del conductor d’El Món a RAC1, Jordi Basté. Tot i que ha dit que volia evitar fer “política-ficció” i que no volia “avançar escenaris”, s’ha anat enredant amb molts dubtes fins a conformar una proposta impossible d’ acceptar pel PSC. Sabedor del ‘jardí’ on havia entrat, ha intentat desviar l’atenció de manera infructuosa dient que a banda del dret a decidir s’ha de discutir un “temazo que són les portes giratòries”.

Discursos oposats de Domènech i Iceta

Amb tot, Pablo Iglesias va dir ahir que eren Domènech i Iceta els qui havien de trobar la solució. Mentre el cap de llista d’En Comú ha assegurat amb rotunditat que “en cap cas” investiran un president que no accepti un referèndum d’autodeterminació,  el punt de partida del primer secretari socialista és que no hi haurà plebiscit només a Catalunya en aquesta legislatura. La mateixa rotunditat que Domènech, però defensant just el contrari.