Dimarts, 22 de juny de 2021 - Edició 1062
La República

Domènech constata que la seva proposta de preguntes plebiscitàries va caducar en 14 hores

Xavier Domènech ha hagut d’admetre el naufragi d’En Comú Podem a l’hora de convèncer el PSC per defensar el referèndum o trobar una solució factible per a Catalunya que pogués contribuir les converses entre Pablo Iglesias i Pedro Sánchez. Ho ha fet en una entrevista a Ràdio Nacional Espanyola, on ha dit que ja “no té més sentit” continuar les converses amb Iceta. Les paraules de Domènech constaten també del fracàs de la proposta de preguntes per un hipotètic referèndum que tot just transcendien diumenge passat a la nit. Un fracàs exprés.

Redacció
Redacció 22/04/2016

En Comú i el PSC, formacions d'obediència catalana? 

Domènech ha dit que “en termes de negociació oficial, [la mesa En Comú Podem-PSC] va tenir poc recorregut”. El principal motiu, segons ell, és el bloqueig que també hi ha dels seus partits germans a nivell estatal que, al seu temps, va fallar “perquè es mantenia com a eix central el pacte PSOE-Ciudadanos”, ha dit. Amb tot, encara ha defensat que En Comú és d'obediència catalana, tal com Iceta diu del PSC. 

La proposta d'En Comú va fracassar en temps rècord

En qualsevol cas, les preguntes pel suposat plebiscit van quedar aniquilades quan es van conèixer els resultats de la consulta interna podemita dilluns al migdia, ja que els militants van descartar aprovar l’acord Sánchez-Rivera, cosa que va fer descarrilar les converses. L’anunci dels resultats, a càrrec de Pablo Echenique, arribava només 14 hores després que s’hagués filtrat la proposta dels ‘Comuns’, Tot i això, el coordinador nacional d’ICV, David Cid, demanava una hora abans de la roda de premsa del número 3 de Podemos una reunió amb Carles Puigdemont per presentar la proposta per donar-hi més transcendència.